Overslaan en naar de inhoud gaan

Jongste raadslid van Peel en Maas mag nog niet de raad in

Geplaatst opvrijdag 23 maart 2018 - 8:21

Als 14-jarige zei ze het al: "Ik word het jongste raadslid van Peel en Maas". En dat lukte Ebie Peeters (17) uit Maasbree, alleen moet ze nog een jaartje wachten.

Woensdag werd de jonge politicus van het CDA met 228 voorkeursstemmmen gekozen voor de gemeenteraad in Peel en Maas. Aangezien ze nog minderjarig is, mag ze nog niet in de raad.

Lees ook: CDA en VVD winnen in Peel en Maas

Op 20 januari wordt Peeters 18 jaar en op die leeftijd mag ze wel een zetel in de raadszaal innemen.

Zenuwen
Ze stond op plek 17 op de kandidatenlijst. "In het begin had ik misschien wel gedacht dat ik veel stemmen zou krijgen, omdat ik hoorde dat mensen op mij gingen stemmen", reageert Peeters op L1 radio. "Op de dag zelf kwamen de zenuwen. Zeker toen ik in twee stemhokjes in Maasbree was geweest. Ik was bij de stemming zelf en die viel best tegen. Bij één stembureau was ik niet geweest en daar had ik juist de meeste stemmen gehaald."

Tot 20 januari 2019 gaat ze zich storten op de voorbereiding voor haar raadslidmaatschap. Een partijgenoot warmt haar plek in de raad tot die tijd alvast op.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen