Overslaan en naar de inhoud gaan

Jongste raadslid van Peel en Maas mag nog niet de raad in

Geplaatst opvrijdag 23 maart 2018 - 8:21

Als 14-jarige zei ze het al: "Ik word het jongste raadslid van Peel en Maas". En dat lukte Ebie Peeters (17) uit Maasbree, alleen moet ze nog een jaartje wachten.

Woensdag werd de jonge politicus van het CDA met 228 voorkeursstemmmen gekozen voor de gemeenteraad in Peel en Maas. Aangezien ze nog minderjarig is, mag ze nog niet in de raad.

Lees ook: CDA en VVD winnen in Peel en Maas

Op 20 januari wordt Peeters 18 jaar en op die leeftijd mag ze wel een zetel in de raadszaal innemen.

Zenuwen
Ze stond op plek 17 op de kandidatenlijst. "In het begin had ik misschien wel gedacht dat ik veel stemmen zou krijgen, omdat ik hoorde dat mensen op mij gingen stemmen", reageert Peeters op L1 radio. "Op de dag zelf kwamen de zenuwen. Zeker toen ik in twee stemhokjes in Maasbree was geweest. Ik was bij de stemming zelf en die viel best tegen. Bij één stembureau was ik niet geweest en daar had ik juist de meeste stemmen gehaald."

Tot 20 januari 2019 gaat ze zich storten op de voorbereiding voor haar raadslidmaatschap. Een partijgenoot warmt haar plek in de raad tot die tijd alvast op.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen