Overslaan en naar de inhoud gaan

Jongste raadslid van Peel en Maas mag nog niet de raad in

Geplaatst opvrijdag 23 maart 2018 - 8:21

Als 14-jarige zei ze het al: "Ik word het jongste raadslid van Peel en Maas". En dat lukte Ebie Peeters (17) uit Maasbree, alleen moet ze nog een jaartje wachten.

Woensdag werd de jonge politicus van het CDA met 228 voorkeursstemmmen gekozen voor de gemeenteraad in Peel en Maas. Aangezien ze nog minderjarig is, mag ze nog niet in de raad.

Lees ook: CDA en VVD winnen in Peel en Maas

Op 20 januari wordt Peeters 18 jaar en op die leeftijd mag ze wel een zetel in de raadszaal innemen.

Zenuwen
Ze stond op plek 17 op de kandidatenlijst. "In het begin had ik misschien wel gedacht dat ik veel stemmen zou krijgen, omdat ik hoorde dat mensen op mij gingen stemmen", reageert Peeters op L1 radio. "Op de dag zelf kwamen de zenuwen. Zeker toen ik in twee stemhokjes in Maasbree was geweest. Ik was bij de stemming zelf en die viel best tegen. Bij één stembureau was ik niet geweest en daar had ik juist de meeste stemmen gehaald."

Tot 20 januari 2019 gaat ze zich storten op de voorbereiding voor haar raadslidmaatschap. Een partijgenoot warmt haar plek in de raad tot die tijd alvast op.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen