Overslaan en naar de inhoud gaan

Jongste raadslid van Peel en Maas mag nog niet de raad in

Geplaatst opvrijdag 23 maart 2018 - 8:21

Als 14-jarige zei ze het al: "Ik word het jongste raadslid van Peel en Maas". En dat lukte Ebie Peeters (17) uit Maasbree, alleen moet ze nog een jaartje wachten.

Woensdag werd de jonge politicus van het CDA met 228 voorkeursstemmmen gekozen voor de gemeenteraad in Peel en Maas. Aangezien ze nog minderjarig is, mag ze nog niet in de raad.

Lees ook: CDA en VVD winnen in Peel en Maas

Op 20 januari wordt Peeters 18 jaar en op die leeftijd mag ze wel een zetel in de raadszaal innemen.

Zenuwen
Ze stond op plek 17 op de kandidatenlijst. "In het begin had ik misschien wel gedacht dat ik veel stemmen zou krijgen, omdat ik hoorde dat mensen op mij gingen stemmen", reageert Peeters op L1 radio. "Op de dag zelf kwamen de zenuwen. Zeker toen ik in twee stemhokjes in Maasbree was geweest. Ik was bij de stemming zelf en die viel best tegen. Bij één stembureau was ik niet geweest en daar had ik juist de meeste stemmen gehaald."

Tot 20 januari 2019 gaat ze zich storten op de voorbereiding voor haar raadslidmaatschap. Een partijgenoot warmt haar plek in de raad tot die tijd alvast op.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen