Overslaan en naar de inhoud gaan

Jongeren Peel en Maas drinken nog te veel alcohol

Geplaatst opdonderdag 6 november 2014 - 12:58

In de gemeente Peel en Maas gaat het terugdringen van alcoholgebruik onder minderjarigen, ondanks de nieuwe drank- en horecawet, nog niet snel genoeg.

Voor de invoering van de nieuwe drank- en horecawet begin dit jaar had de gemeente het hoogste aantal drinkende jongeren van Noord-Limburg. Het drankgebruik is inmiddels wel gedaald, maar nog steeds hoog.

Bewustwording
Vooral bij de jongeren thuis, in zuipketen en bij verenigingen ontbreekt vaak de sociale controle. Ook zijn de jongeren zich nog niet voldoende bewust van de gevolgen van drankgebruik op jonge leeftijd.

Voorlichting
Peel en Maas gaat niet meteen boetes uitdelen op plekken waar het fout gaat, maar wil vooral meer inzetten op voorlichting en het bewust maken van ouders en de mensen bij de verenigingen.

Daarbij wordt ook intensief samengewerkt met scholen, de GGD en verslavingszorg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Controle op alcoholwet in Limburg vaak wassen neus
Eijsden-Margraten in gesprek over alcohol in optocht
Cafés mogen binnenkort hele nacht open blijven
Grote drugsvangst in Baarlo tijdens politiecontrole
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen