Overslaan en naar de inhoud gaan

Jongeren ontdekken de natuur in coronatijd

Geplaatst opzondag 26 juli 2020 - 15:38

De natuur heeft aan kracht gewonnen in coronatijd. Meer mensen trekken de bossen en velden in en opvallend veel jongeren kunnen weer genieten van de rust en de natuur.

De crisis heeft geleid tot een herwaardering van al het moois dichtbij huis en dat merken ook natuurorganisaties.

Onbekende natuurgebieden
Staatsbosbeheer voert nu zelfs campagne om ook eens in onbekende natuurgebieden te gaan wandelen of fietsen. Advies is om de Nationale Parken zoals de Meinweg en De Peel links te laten liggen en eens te kiezen voor een onbekende parel. Zo worden bijvoorbeeld de Schadijkse bossen bij Meterik, het Bergerbos in Afferden of Groene Woud bij Swalmen aanbevolen door Staatsbosbeheer. Ook Limburgs Landschap merkt dat de natuur aan kracht heeft gewonnen.

Video: L1

Woordvoerder Edmond Staal: "De mensen komen op andere momenten van de dag, op andere plekken waar geen wandelaars zijn en we zien steeds meer jongelui. Je ziet stelletjes wandelen die dat vroeger saai vonden, maar nu ontdekt hebben hoe waardevol de natuur is."

Dansen in de natuur
Ook jonge sporters en dansers die binnen niet meer terecht konden, gingen naar buiten waar het risico op verspreiding van het virus een stuk kleiner is. Choreograaf Sarah Soethoudt is druk bezig met de voorbereidingen voor de dansvoorstelling 'De waeg nao hoes'. Samen met lokaal danstalent brengt de choreografe een 'ode aan de natuur' in de vorm van beweging. De première is op 5 september op de Grote Heide in Venlo.

Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen