Overslaan en naar de inhoud gaan

Jongeren mishandelen zwangere pony's in wei Roermond

Geplaatst opzaterdag 24 augustus 2019 - 12:44

Een aantal zwangere Shetlandpony's is vrijdagavond door een groep jongeren mishandeld in een wei aan de Heinsbergerweg in Roermond.

Ook richtten de vandalen vernielingen aan in de wei van de dieren.

In buik getrapt
Dat meldde eigenaar Priscilla Verheesen op Facebook. "Ze hebben bovenop mijn mini-Shetlanders gezeten, onder de buik getrapt en aan de manen getrokken", legt ze uit. "Mijn pony's zijn enorm gestrest."

Stoppen
Getuigen zagen de jongeren in de wei en riepen dat ze moesten stoppen, maar dat werd genegeerd. Volgens de getuigen zou het gaan om een groep jongeren van ongeveer 15 jaar oud.

Vernielingen
Behalve het mishandelen van de dieren, hebben de jongeren ook behoorlijk wat vernielingen aangericht. "Ze hebben van alles kapotgemaakt", zegt Verheesen. "De waterbak is kapot gegooid, de draad om de wei is gesloopt en er is van alles omgegooid."

Verheesen geeft aan voor meer controle te gaan zorgen.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen