Overslaan en naar de inhoud gaan

Jongeren mishandelen zwangere pony's in wei Roermond

Geplaatst opzaterdag 24 augustus 2019 - 12:44

Een aantal zwangere Shetlandpony's is vrijdagavond door een groep jongeren mishandeld in een wei aan de Heinsbergerweg in Roermond.

Ook richtten de vandalen vernielingen aan in de wei van de dieren.

In buik getrapt
Dat meldde eigenaar Priscilla Verheesen op Facebook. "Ze hebben bovenop mijn mini-Shetlanders gezeten, onder de buik getrapt en aan de manen getrokken", legt ze uit. "Mijn pony's zijn enorm gestrest."

Stoppen
Getuigen zagen de jongeren in de wei en riepen dat ze moesten stoppen, maar dat werd genegeerd. Volgens de getuigen zou het gaan om een groep jongeren van ongeveer 15 jaar oud.

Vernielingen
Behalve het mishandelen van de dieren, hebben de jongeren ook behoorlijk wat vernielingen aangericht. "Ze hebben van alles kapotgemaakt", zegt Verheesen. "De waterbak is kapot gegooid, de draad om de wei is gesloopt en er is van alles omgegooid."

Verheesen geeft aan voor meer controle te gaan zorgen.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen