Overslaan en naar de inhoud gaan

Jongeren mishandelen zwangere pony's in wei Roermond

Geplaatst opzaterdag 24 augustus 2019 - 12:44

Een aantal zwangere Shetlandpony's is vrijdagavond door een groep jongeren mishandeld in een wei aan de Heinsbergerweg in Roermond.

Ook richtten de vandalen vernielingen aan in de wei van de dieren.

In buik getrapt
Dat meldde eigenaar Priscilla Verheesen op Facebook. "Ze hebben bovenop mijn mini-Shetlanders gezeten, onder de buik getrapt en aan de manen getrokken", legt ze uit. "Mijn pony's zijn enorm gestrest."

Stoppen
Getuigen zagen de jongeren in de wei en riepen dat ze moesten stoppen, maar dat werd genegeerd. Volgens de getuigen zou het gaan om een groep jongeren van ongeveer 15 jaar oud.

Vernielingen
Behalve het mishandelen van de dieren, hebben de jongeren ook behoorlijk wat vernielingen aangericht. "Ze hebben van alles kapotgemaakt", zegt Verheesen. "De waterbak is kapot gegooid, de draad om de wei is gesloopt en er is van alles omgegooid."

Verheesen geeft aan voor meer controle te gaan zorgen.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen