Overslaan en naar de inhoud gaan

Jongeren mishandelen zwangere pony's in wei Roermond

Geplaatst opzaterdag 24 augustus 2019 - 12:44

Een aantal zwangere Shetlandpony's is vrijdagavond door een groep jongeren mishandeld in een wei aan de Heinsbergerweg in Roermond.

Ook richtten de vandalen vernielingen aan in de wei van de dieren.

In buik getrapt
Dat meldde eigenaar Priscilla Verheesen op Facebook. "Ze hebben bovenop mijn mini-Shetlanders gezeten, onder de buik getrapt en aan de manen getrokken", legt ze uit. "Mijn pony's zijn enorm gestrest."

Stoppen
Getuigen zagen de jongeren in de wei en riepen dat ze moesten stoppen, maar dat werd genegeerd. Volgens de getuigen zou het gaan om een groep jongeren van ongeveer 15 jaar oud.

Vernielingen
Behalve het mishandelen van de dieren, hebben de jongeren ook behoorlijk wat vernielingen aangericht. "Ze hebben van alles kapotgemaakt", zegt Verheesen. "De waterbak is kapot gegooid, de draad om de wei is gesloopt en er is van alles omgegooid."

Verheesen geeft aan voor meer controle te gaan zorgen.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen