Overslaan en naar de inhoud gaan

Jongeren D66 blowen 'voor het goeie doel' in Maastricht

Geplaatst opdinsdag 17 januari 2017 - 22:51

De jongerenafdeling van D66 gaat woensdag coffeeshops in Maastricht inspecteren. De partijleden controleren niet alleen op hygiëne en toegankelijkheid, maar bestuderen ook de kwaliteit van de wiet.

Volgens de jongeren is er vrijwel geen instantie die coffeeshops controleert. Daarom weten bezoekers niet precies wat er bijvoorbeeld allemaal in hun wiet zit.

Inspecties
Tijdens de inspectie wordt een enquêteformulier ingevuld en trekken de jongeren ook zelf aan een joint om erachter te komen of de wiet goed smaakt, of er niet teveel chemicaliën in zitten en of er niet teveel van de verdovende stof thc in de wiet zit.

De inspecties maken deel uit van een landelijke campagne en de resultaten van het onderzoek worden dit weekend bekendgemaakt.

Taboe
Volgens Dennis van Driel van D66 is een coffeeshop feitelijk een horecagelegenheid, maar rust er een taboe op wat zich binnen allemaal afspeelt. "Hopelijk komen we na onze inspectieronde tot een lijstje met coffeeshops waar het veilig is om wiet te halen en waar de hygiëne en toegankelijkheid in orde zijn."

Ideeën
"We zijn als partij voor het legaliseren van de wietteelt en willen op deze manier tevens ideeën opdoen als het gaat om hoe een coffeeshop met gereguleerde wietteelt eruit zou moeten zien", zegt Van Driel. "We doen dit absoluut niet om softdrugsgebruik te stimuleren. We vinden juist dat er met name goed personeel in de coffeeshops moet werken, dat de bezoeker wijst op de gevaren van softdrugs."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

We hebben een winnaar: de beste coffeeshop van Maastricht
Ook Sittard-Geleen gaat drugstoeristen weren
D66: Gennep is te gretig met sluiten van drugspanden
Sittard-Geleen nieuw walhalla voor drugstoeristen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen