Overslaan en naar de inhoud gaan

Jongeren D66 blowen 'voor het goeie doel' in Maastricht

Geplaatst opdinsdag 17 januari 2017 - 22:51

De jongerenafdeling van D66 gaat woensdag coffeeshops in Maastricht inspecteren. De partijleden controleren niet alleen op hygiëne en toegankelijkheid, maar bestuderen ook de kwaliteit van de wiet.

Volgens de jongeren is er vrijwel geen instantie die coffeeshops controleert. Daarom weten bezoekers niet precies wat er bijvoorbeeld allemaal in hun wiet zit.

Inspecties
Tijdens de inspectie wordt een enquêteformulier ingevuld en trekken de jongeren ook zelf aan een joint om erachter te komen of de wiet goed smaakt, of er niet teveel chemicaliën in zitten en of er niet teveel van de verdovende stof thc in de wiet zit.

De inspecties maken deel uit van een landelijke campagne en de resultaten van het onderzoek worden dit weekend bekendgemaakt.

Taboe
Volgens Dennis van Driel van D66 is een coffeeshop feitelijk een horecagelegenheid, maar rust er een taboe op wat zich binnen allemaal afspeelt. "Hopelijk komen we na onze inspectieronde tot een lijstje met coffeeshops waar het veilig is om wiet te halen en waar de hygiëne en toegankelijkheid in orde zijn."

Ideeën
"We zijn als partij voor het legaliseren van de wietteelt en willen op deze manier tevens ideeën opdoen als het gaat om hoe een coffeeshop met gereguleerde wietteelt eruit zou moeten zien", zegt Van Driel. "We doen dit absoluut niet om softdrugsgebruik te stimuleren. We vinden juist dat er met name goed personeel in de coffeeshops moet werken, dat de bezoeker wijst op de gevaren van softdrugs."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

We hebben een winnaar: de beste coffeeshop van Maastricht
Ook Sittard-Geleen gaat drugstoeristen weren
D66: Gennep is te gretig met sluiten van drugspanden
Sittard-Geleen nieuw walhalla voor drugstoeristen
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen