Overslaan en naar de inhoud gaan

Jongeren CDA willen kwaliteitstest voor raadsleden

Geplaatst opdinsdag 13 maart 2018 - 16:19

De jongeren van het Limburgse CDA willen dat er een capaciteitstest komt voor kandidaat-raadsleden.

Het CDJA vindt zo'n test hard nodig om het niveau van raadsleden te verbeteren. Volgens voorzitter Stijn Kropman wordt het belang van kwalitatief goede kandidaten vaak onderschat.

Bedreiging
"In de praktijk zie je dat het vooral draait om mensen die veel stemmen opleveren en niet om mensen die een gemeente kunnen besturen en raadsstukken begrijpen", aldus Kropman. "Terwijl dat laatste veel belangrijker is." Hij noemt het een bedreiging voor het voortbestaan van veel gemeenten als dat niet verandert.

Kropman verwijst ook naar zijn eigen gemeente Landgraaf. "Daar zie ik mensen die vier jaar in de gemeenteraad zitten, maar nog geen woord hebben gezegd", zo stelt hij.

Vijfde plek
Kropman staat zelf op de vijfde plaats van de CDA-lijst in Landgraaf voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten