Overslaan en naar de inhoud gaan

Jongeren betalen 1500 euro voor nieuwe 1,5 meter-stickers

Geplaatst opmaandag 6 juli 2020 - 13:32

De gemeente Heerlen heeft aangifte gedaan tegen een klein groepje jongeren die de stickers met de anderhalve meter waarschuwing hebben weggehaald.

De jongeren plaatsten de actie zelf met een video op Facebook.

Cameratoezicht
De actie van de jongeren vond eind juni plaats en is gezien door cameratoezicht, zo zegt de gemeente. Zij stuurden boa's op de situatie af en later ook de politie. "De daders zijn inmiddels bekend en tegen hen is aangifte gedaan. Ze moeten in ieder geval de kosten van het aanbrengen van nieuwe stickers betalen. Die kosten bedragen 1500 euro", zegt de gemeente op haar website. "Later volgt nog een juridische procedure waarbij de daders ook nog een boete krijgen."

Jongeren
De gemeente zegt er begrip voor te kunnen opbrengen dat het voor jongeren over het algemeen moeilijker is om de regels voor afstand houden te volgen. "Maar het mag nooit zo zijn dat dat een reden is om vernielingen aan te brengen in de openbare ruimte."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen