selfiemuseum

Selfiemuseum zet jongeren in de picture voor onderzoek

Door expositieruimtes in te richten die zich goed lenen voor het maken van een 'selfie' hoopt projectleider Edwin de Klein dat er veel jongeren op het museum afkomen. Die heeft hij namelijk nodig voor een onderzoek.

app carefree care-free Naomy Rojnik (19 nov 2020)
Jongvolwassenen vaker mishandeld: 'Wordt zelden herkend'

De app Care-Free voor hulp bij kindermishandeling, is tijdens de eerste coronagolf meer gedownload dan in voorgaande jaren. De mishandeling van jongvolwassenen blijft vaak onzichtbaar.

Alcohol, bier (13 nov 2020)
Onderzoek naar alcoholverbod Horst aan de Maas

Een meerderheid van de gemeenteraad in Horst aan de Maas wil de mogelijkheid van een alcoholverbod bij openbare feestjes waar kinderen bij zijn onderzoeken.

Jongeren vragen aandacht voor psychische problemen met actie Last Man Standing in Venray
Grote hulpvraag onder Limburgse jongeren

Ruim 10 procent van de Limburgse jongeren heeft de eerste helft van dit jaar hulp gekregen via hulpinstanties zoals jeugdzorg. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

stock middelbare school scholieren onderwijs college
Zuid-Limburg wil aantal schoolverlaters terugdringen

Gemeenten en onderwijsinstellingen in Zuid-Limburg gaan gezamenlijk de strijd aan om het aantal voortijdige schoolverlaters in het voortgezet onderwijs en op het MBO te verminderen.

Illegale bemiddelingskosten woonruimte Maastricht (10 okt 2020)
Maastrichtse jongeren dupe van illegale praktijken makelaars

Maastricht kampt met een groot probleem, waar vooral jongeren last van hebben: makelaars rekenen vaak bemiddelingskosten op een manier die al sinds 2016 is verboden.

Hegelsom bank rabobank bankgebouw woningen (15 sep 2020)
Vijftig huurappartementen voor jongeren in Hegelsom

In het voormalige bankgebouw van de Rabobank in Hegelsom komen eind 2020 vijftig huurappartementen voor starters op de woningmarkt.

werkloze jongeren
UWV: zorgen over werkloze jongeren

Veel jongeren zonder baan dreigen tussen wal en schip te vallen. Dat zegt uitkeringsinstantie UWV. Een grote groep jongeren onder de 27 jaar heeft nu geen inkomen meer, omdat ze geen recht meer hebben op een WW-uitkering.

CV curriculum vitae solliciteren werkgelegenheid sollicitatie vacature
Minder jongeren in WW: geen reden tot gejuich

Het aantal werklozen in Limburg met een WW-uitkering is in juli zo goed als gelijk gebleven. Eind vorige maand hadden 20.810 mensen een uitkering.

overval aldi elsloo (17 jul 2020)
Tweede tiener opgepakt voor overval supermarkt Elsloo

Een tweede tiener (17) is opgepakt voor de overval op een supermarkt in Elsloo, op vrijdagavond 17 juli.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten