Overslaan en naar de inhoud gaan

Jongensdroom Fabrizio in vervulling met speelhal

Geplaatst opvrijdag 31 mei 2019 - 16:27

Voor de Maastrichtse zanger Fabrizio gaat zaterdag een jongensdroom in vervulling. Die droom is niet een optreden in een vol Ahoy, maar de opening van een eigen speelhal in Lanaken.

Kevin Cramer, beter bekend als Fabrizio, spaart al jaren authentieke arcade games en flipperkasten.

Rockband
"Dat is een hobby van me", verklaart de zanger. "In de afgelopen jaren heb ik er ruim 70 verzameld." Deze spellen gaat hij nu gebruiken in zijn eigen speelhal, Free Play Lanaken. "Dat is een echte jongensdroom", zegt hij. "Dit is een van mijn favorieten. De flipperkast van Apollo 13. Dat was de eerste kast die ik kocht", zegt hij met een glimlach. "Toen zat ik nog in een rockband en alle rockers wilden na de repetitie hierop spelen."

Flipperkastmuseum
In de speelhal in Lanaken heeft hij 40 flipperkasten en 30 arcade games. "Mijn collectie werd erg groot en ik hoorde van een vriend, die het flipperkastmuseum in Rotterdam heeft, dat de mensen deze games nog altijd leuk vinden."

Muntjes
De gasten betalen tien euro om twee uur vrij te kunnen spelen. "Want met die muntjes, daar begin ik niet aan", zegt Fabrizio met een lach. "Ik kan het me nog herinneren van vroeger. Ik speelde bijvoorbeeld heel graag het schietspel Operation Wolf, die ik hier ook heb staan. Dan gooide je het ene na het andere muntje in het spel."

Jongeren
Hij verwacht dat veel mensen van in de leeftijd van 30 tot 40 jaar zijn speelhal zullen bezoeken. "Die kennen de titels allemaal die hier staan. Ik heb de populaire flipperkasten en spellen van toen. Maar ik hoop ook dat de jongeren uit Lanaken komen. Dan hebben die ook iets te doen."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen