Overslaan en naar de inhoud gaan

Jongensdroom Fabrizio in vervulling met speelhal

Geplaatst opvrijdag 31 mei 2019 - 16:27

Voor de Maastrichtse zanger Fabrizio gaat zaterdag een jongensdroom in vervulling. Die droom is niet een optreden in een vol Ahoy, maar de opening van een eigen speelhal in Lanaken.

Kevin Cramer, beter bekend als Fabrizio, spaart al jaren authentieke arcade games en flipperkasten.

Rockband
"Dat is een hobby van me", verklaart de zanger. "In de afgelopen jaren heb ik er ruim 70 verzameld." Deze spellen gaat hij nu gebruiken in zijn eigen speelhal, Free Play Lanaken. "Dat is een echte jongensdroom", zegt hij. "Dit is een van mijn favorieten. De flipperkast van Apollo 13. Dat was de eerste kast die ik kocht", zegt hij met een glimlach. "Toen zat ik nog in een rockband en alle rockers wilden na de repetitie hierop spelen."

Flipperkastmuseum
In de speelhal in Lanaken heeft hij 40 flipperkasten en 30 arcade games. "Mijn collectie werd erg groot en ik hoorde van een vriend, die het flipperkastmuseum in Rotterdam heeft, dat de mensen deze games nog altijd leuk vinden."

Muntjes
De gasten betalen tien euro om twee uur vrij te kunnen spelen. "Want met die muntjes, daar begin ik niet aan", zegt Fabrizio met een lach. "Ik kan het me nog herinneren van vroeger. Ik speelde bijvoorbeeld heel graag het schietspel Operation Wolf, die ik hier ook heb staan. Dan gooide je het ene na het andere muntje in het spel."

Jongeren
Hij verwacht dat veel mensen van in de leeftijd van 30 tot 40 jaar zijn speelhal zullen bezoeken. "Die kennen de titels allemaal die hier staan. Ik heb de populaire flipperkasten en spellen van toen. Maar ik hoop ook dat de jongeren uit Lanaken komen. Dan hebben die ook iets te doen."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen