Overslaan en naar de inhoud gaan

Jongensdroom Fabrizio in vervulling met speelhal

Geplaatst opvrijdag 31 mei 2019 - 16:27

Voor de Maastrichtse zanger Fabrizio gaat zaterdag een jongensdroom in vervulling. Die droom is niet een optreden in een vol Ahoy, maar de opening van een eigen speelhal in Lanaken.

Kevin Cramer, beter bekend als Fabrizio, spaart al jaren authentieke arcade games en flipperkasten.

Rockband
"Dat is een hobby van me", verklaart de zanger. "In de afgelopen jaren heb ik er ruim 70 verzameld." Deze spellen gaat hij nu gebruiken in zijn eigen speelhal, Free Play Lanaken. "Dat is een echte jongensdroom", zegt hij. "Dit is een van mijn favorieten. De flipperkast van Apollo 13. Dat was de eerste kast die ik kocht", zegt hij met een glimlach. "Toen zat ik nog in een rockband en alle rockers wilden na de repetitie hierop spelen."

Flipperkastmuseum
In de speelhal in Lanaken heeft hij 40 flipperkasten en 30 arcade games. "Mijn collectie werd erg groot en ik hoorde van een vriend, die het flipperkastmuseum in Rotterdam heeft, dat de mensen deze games nog altijd leuk vinden."

Muntjes
De gasten betalen tien euro om twee uur vrij te kunnen spelen. "Want met die muntjes, daar begin ik niet aan", zegt Fabrizio met een lach. "Ik kan het me nog herinneren van vroeger. Ik speelde bijvoorbeeld heel graag het schietspel Operation Wolf, die ik hier ook heb staan. Dan gooide je het ene na het andere muntje in het spel."

Jongeren
Hij verwacht dat veel mensen van in de leeftijd van 30 tot 40 jaar zijn speelhal zullen bezoeken. "Die kennen de titels allemaal die hier staan. Ik heb de populaire flipperkasten en spellen van toen. Maar ik hoop ook dat de jongeren uit Lanaken komen. Dan hebben die ook iets te doen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen