Overslaan en naar de inhoud gaan

Jongensdroom Fabrizio in vervulling met speelhal

Geplaatst opvrijdag 31 mei 2019 - 16:27

Voor de Maastrichtse zanger Fabrizio gaat zaterdag een jongensdroom in vervulling. Die droom is niet een optreden in een vol Ahoy, maar de opening van een eigen speelhal in Lanaken.

Kevin Cramer, beter bekend als Fabrizio, spaart al jaren authentieke arcade games en flipperkasten.

Rockband
"Dat is een hobby van me", verklaart de zanger. "In de afgelopen jaren heb ik er ruim 70 verzameld." Deze spellen gaat hij nu gebruiken in zijn eigen speelhal, Free Play Lanaken. "Dat is een echte jongensdroom", zegt hij. "Dit is een van mijn favorieten. De flipperkast van Apollo 13. Dat was de eerste kast die ik kocht", zegt hij met een glimlach. "Toen zat ik nog in een rockband en alle rockers wilden na de repetitie hierop spelen."

Flipperkastmuseum
In de speelhal in Lanaken heeft hij 40 flipperkasten en 30 arcade games. "Mijn collectie werd erg groot en ik hoorde van een vriend, die het flipperkastmuseum in Rotterdam heeft, dat de mensen deze games nog altijd leuk vinden."

Muntjes
De gasten betalen tien euro om twee uur vrij te kunnen spelen. "Want met die muntjes, daar begin ik niet aan", zegt Fabrizio met een lach. "Ik kan het me nog herinneren van vroeger. Ik speelde bijvoorbeeld heel graag het schietspel Operation Wolf, die ik hier ook heb staan. Dan gooide je het ene na het andere muntje in het spel."

Jongeren
Hij verwacht dat veel mensen van in de leeftijd van 30 tot 40 jaar zijn speelhal zullen bezoeken. "Die kennen de titels allemaal die hier staan. Ik heb de populaire flipperkasten en spellen van toen. Maar ik hoop ook dat de jongeren uit Lanaken komen. Dan hebben die ook iets te doen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen