Overslaan en naar de inhoud gaan

'Jongens in Maastricht slachtoffer loverboys'

Geplaatst opmaandag 6 februari 2017 - 10:20

Drie partijen in de Maastrichtse gemeenteraad maken zich zorgen over jongens in de stad die het slachtoffer zijn van loverboys.

De fracties van D66, GroenLinks en SP zeggen dat ze 'geluiden uit het veld' hebben gekregen over jongens die seksueel worden uitgebuit door andere mannen.

Uitbuiting
Volgens de fracties is het aan de gemeente om deze problemen aan te pakken. De drie partijen willen van het gemeentebestuur weten hoe groot het probleem van uitbuiting is onder mannelijke prostituees in Maastricht, en wat de achtergrond is van deze sekswerkers.

Onderzoek
Mocht de gemeente geen zicht hebben op het probleem, dan willen de drie fracties dat de gemeente dit onderzoekt.

Aandacht
Volgens GroenLinks-fractievoorzitter Gert-Jan Krabbendam is er in Nederland weinig aandacht voor jongens die het slachtoffer zijn van loverboys, en zijn de vragen vooral bedoeld om ook hier de aandacht op te vestigen. "Voor jongens die het slachtoffer zijn is het vaak een nog groter taboe dan bij meisjes. Schaamte speelt mogelijke een nog grotere rol bij jongens die twijfelen over hun seksuele identiteit en zo het circuit in zijn gerold. Daardoor blijft dit probleem vaak onder de radar."

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gebruikte condooms verraden mannen na seks met 16-jarige
Niet 50, maar 80 mannen hadden seks met 16-jarig meisje
Vader van 16-jarig meisje: 'Mijn dochter is geen sloerie'
'Ronselen van zwakbegaafde meisjes is bekend probleem'
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen