Overslaan en naar de inhoud gaan

Jongens bergen aangespoelde boot in Beesel: eigenaar gezocht

Geplaatst opwoensdag 28 juli 2021 - 21:23

Een vriendengroep van vijf 18-jarige jongens is op zoek naar de eigenaar van zeilboot 'Lizzy', gevonden in Beesel. De boot is door het hoogwater weggespoeld en de jongens hebben het vaartuig over water en land gesjouwd om het veilig te stellen.

De vrienden ontdekten de boot toen zij in het dorp meehielpen met zandzakken weghalen na het hoogwater.

Aangespoeld op eilandje
De boot was aangespoeld op een klein eilandje in de dode Maasarm bij Rijkel. "Hij was nog in goede staat. In de boot lagen kleding, een gereedschapskist en andere persoonlijke spullen", vertelt Martin Simons, een van de vrienden. "We zijn een vriendengroep met vaak impulsieve ideeën. Al snel was er een plan om de boot te bergen en terug te geven aan de eigenaar."

Zware klus
En dus stapten de jongens in een rubberbootje om het eilandje te verkennen. De bijbehorende trailer van de boot was bedolven onder een grote boomstronk. "We hebben de trailer uitgegraven, de bootmast gedemonteerd en alles netjes op de boot gelegd." Toen kwam de volgende opgave; de boot in het water krijgen. "Dit deden we met vijf man op volle kracht, anders was het niet gelukt. Het was echt een euforisch moment toen de boot uiteindelijk het water in gleed", vertelt Martin enthousiast.

Jongens graven aangespoelde boot uit en zoeken eigenaar
Foto: Martin Simons

300 meter door het gras
Het vaartuig werd er aan de andere kant van het water weer uitgehaald. Wat volgde was een tocht van 300 meter door een hobbelig weiland met hoog gras. Met veel trekken en duwen wisten de jongens het gevaarte door het veld te slepen en zelfs over een hek te tillen. "Daarop zat ook prikkeldraad. De kist met gereedschap uit de boot kwam toen goed van pas. We hebben het prikkeldraad tijdelijk weggehaald en daarna netjes terug geplaatst", legt Martin uit.

Jongens graven aangespoelde boot uit en zoeken eigenaar
Foto: Martin Simons

Eenmaal aangekomen bij een weg is de trailer met de boot erop aan een auto gekoppeld en vervolgens bij een vriend ondergebracht. "In totaal zijn we zo'n vier uur bezig geweest met de hele klus."

Eigenaar gezocht
Nu zijn de jongens op zoek naar de eigenaar. "Mensen hebben al zo veel schade door het hoogwater. Als je dan ook nog een boot verliest met daarop persoonlijke spullen, dan is dat natuurlijk pijnlijk", vertelt Martin. Er is een bericht op Facebook geplaatst en de jongens hebben contact gehad met de politie. "Zij denken dat de boot van jachthaven Hatenboer in Roermond komt, maar dat is nog niet zeker", vertelt Martin.

Mocht iemand boot 'Lizzy' herkennen, neem dan contact op met de jongens door een reactie achter te laten bij het Facebookbericht hieronder:

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen