Overslaan en naar de inhoud gaan

Jongens beklimmen Maastrichtse brug: 'Onverantwoordelijk'

Geplaatst opzondag 23 juni 2019 - 9:58

De Maastrichtse politie lijkt overuren te draaien rondom de bruggen in de stad. Waren het de afgelopen weken jongeren die in de omgeving van een brug in de Maas sprongen; dit keer beklommen drie jongens de Hoge Brug.

Dat schrijft wijkagent Patrick Spronken op Twitter.

Lees ook: Duo duikt de Maas in en komt met de schrik vrij

Onverantwoordelijk avontuur
'Collega's treffen deze drie personen aan op de boog van de Hoeg Brok. Gelukkig is dit onverantwoordelijk avontuur goed afgelopen', schrijft Spronken zondagmorgen. Diezelfde wijkagent was er zaterdag ook bij toen er twee personen uit de Maas moesten worden gered, nadat ze er zelf in waren gesprongen.

Niet vrolijk
Spronken is niet blij met alle stunts rondom het water. "Ja, ik word er niet vrolijk van. Dit is al de zoveelste keer dat iemand het water in springt met deze temperaturen", zei hij zaterdag tegen L1. "Het kost heel veel capaciteit van de politie en de gevaren die eraan kleven zijn niet weg te denken. Als je van een brug af springt en je komt verkeerd op het water, kun je een klaplong oplopen. En onderkoeling kan heel snel optreden met deze temperaturen.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen