Overslaan en naar de inhoud gaan

Jongen vindt handgranaat uit de oorlog in speeltuin Well

Geplaatst opzondag 26 april 2020 - 9:57

In een speeltuin in Well heeft een jongen met een metaaldetector zaterdagmiddag een oude handgranaat uit de Tweede Wereldoorlog gevonden.

De 13-jarige Bram vond het verroeste explosief rond 16:30 uur op een afgelegen plek in speeltuin De Bosrand.

Geluk gehad
"Ik had nog geluk dat ik niet met mijn spitse schep de grond in ging, want dan had ik de granaat misschien hard geraakt", zegt de opgewonden vinder tegen lokale nieuwssite Bergenlimburg-online.

Alert
Bram - die met zijn jongere neefje de speeltuin afspeurde naar mogelijke resten uit de Tweede Wereldoorlog - wist direct dat de verroeste granaat mogelijk nog gevaarlijk was. Daarom legde hij het ding meteen terug op de vindplaats en belde de politie.

EOD
De marechaussee sloot vervolgens de speeltuin af en de Explosieven Opruimings Dienst werd ingeschakeld. Die haalde het ding in de loop van de avond op om het onschadelijk te maken.

Uiteindelijk bleek dat het om een blindganger ging: de pin was al uit de granaat gehaald, maar het explosief was niet afgegaan.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen