Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Jongen van 12 veroordeeld voor poging tot doodslag

Geplaatst opdinsdag 29 januari 2019 - 21:08

Een 12-jarige jongen uit Venlo die in juni vorig jaar zijn buurman neerstak met een mes, is veroordeeld voor poging tot doodslag.

De rechter heeft hem 100 dagen jeugddetentie opgelegd, waarvan 55 voorwaardelijk.

Minderjarig
De andere 45 dagen heeft de jongen al vastgezeten, zo zegt zijn advocaat Ludo Hameleers. Hameleers wil verder niet op de zaak ingaan, omdat de jongen minderjarig is. Het openbaar ministerie had 45 dagen jeugddetentie en negen maanden voorwaardelijk geëist.

Vlam in de pan
Op 11 juni 2018 sloeg de vlam in de pan tussen de buren op de Pieter Breughelstraat in Venlo. De burenruzie liep behoorlijk uit de hand. Over en weer vielen rake klappen, er werd gestoken, maar ook geschoten. Twee mannen zijn daarbij gewond geraakt: de buurman en de oudere broer van de 12-jarige jongen. De broer werd door de buurman beschoten.

Lees ook: Jongen van 12 opgepakt na gewelddadige burenruzie

Verdachten
De jongen en zijn moeder werden direct opgepakt. De broer van de jongen en de buurman golden ook als verdachten in de zaak, maar moesten eerst worden behandeld aan hun verwondingen.

De buurman eiste 10.000 euro schadevergoeding, maar die werd door de rechter afgewezen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen