Overslaan en naar de inhoud gaan

Jongen van 12 veroordeeld voor poging tot doodslag

Geplaatst opdinsdag 29 januari 2019 - 21:08

Een 12-jarige jongen uit Venlo die in juni vorig jaar zijn buurman neerstak met een mes, is veroordeeld voor poging tot doodslag.

De rechter heeft hem 100 dagen jeugddetentie opgelegd, waarvan 55 voorwaardelijk.

Minderjarig
De andere 45 dagen heeft de jongen al vastgezeten, zo zegt zijn advocaat Ludo Hameleers. Hameleers wil verder niet op de zaak ingaan, omdat de jongen minderjarig is. Het openbaar ministerie had 45 dagen jeugddetentie en negen maanden voorwaardelijk geëist.

Vlam in de pan
Op 11 juni 2018 sloeg de vlam in de pan tussen de buren op de Pieter Breughelstraat in Venlo. De burenruzie liep behoorlijk uit de hand. Over en weer vielen rake klappen, er werd gestoken, maar ook geschoten. Twee mannen zijn daarbij gewond geraakt: de buurman en de oudere broer van de 12-jarige jongen. De broer werd door de buurman beschoten.

Lees ook: Jongen van 12 opgepakt na gewelddadige burenruzie

Verdachten
De jongen en zijn moeder werden direct opgepakt. De broer van de jongen en de buurman golden ook als verdachten in de zaak, maar moesten eerst worden behandeld aan hun verwondingen.

De buurman eiste 10.000 euro schadevergoeding, maar die werd door de rechter afgewezen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen