Overslaan en naar de inhoud gaan

Jongen van 12 veroordeeld voor poging tot doodslag

Geplaatst opdinsdag 29 januari 2019 - 21:08

Een 12-jarige jongen uit Venlo die in juni vorig jaar zijn buurman neerstak met een mes, is veroordeeld voor poging tot doodslag.

De rechter heeft hem 100 dagen jeugddetentie opgelegd, waarvan 55 voorwaardelijk.

Minderjarig
De andere 45 dagen heeft de jongen al vastgezeten, zo zegt zijn advocaat Ludo Hameleers. Hameleers wil verder niet op de zaak ingaan, omdat de jongen minderjarig is. Het openbaar ministerie had 45 dagen jeugddetentie en negen maanden voorwaardelijk geëist.

Vlam in de pan
Op 11 juni 2018 sloeg de vlam in de pan tussen de buren op de Pieter Breughelstraat in Venlo. De burenruzie liep behoorlijk uit de hand. Over en weer vielen rake klappen, er werd gestoken, maar ook geschoten. Twee mannen zijn daarbij gewond geraakt: de buurman en de oudere broer van de 12-jarige jongen. De broer werd door de buurman beschoten.

Lees ook: Jongen van 12 opgepakt na gewelddadige burenruzie

Verdachten
De jongen en zijn moeder werden direct opgepakt. De broer van de jongen en de buurman golden ook als verdachten in de zaak, maar moesten eerst worden behandeld aan hun verwondingen.

De buurman eiste 10.000 euro schadevergoeding, maar die werd door de rechter afgewezen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen