Overslaan en naar de inhoud gaan

Jongen van 11 zamelt geld in voor doodzieke moeder

Geplaatst opwoensdag 19 oktober 2016 - 15:43

De 11-jarige Davy van Balkum uit Wellerlooi probeert geld in te zamelen voor de behandeling van zijn zieke moeder. Hij schrijft dat in een brief aan de kinderen van de plaatselijke basisschool.

De jongen van 11 heeft het niet makkelijk op het moment. De vader van Davy kampt met alvleesklierkanker en zijn moeder is ook ernstig ziek. Zij heeft de ziekte MS.

Belangrijk
Mensen die lijden aan MS belanden vaak 'in een rolstoel of moeten op krukken lopen', schrijft de jongen. Toch is er hoop volgens Davy. Voor de ziekte zijn er behandelmethoden, maar die zijn duur (ongeveer 100.000 euro) en worden niet vergoed. "Er zijn mensen die de operatie hebben gehad die weer een beetje kunnen lopen, fietsen en autorijden. Voor ons is de behandeling erg belangrijk. Mam wil natuurlijk zelf voor mij blijven zorgen", zegt de jongen.

Statiegeld
In de brief aan de leerlingen van de Catharinaschool laat hij weten dat er in zijn omgeving inmiddels volop geld wordt ingezameld om zijn moeder te behandelen. Maar ook zelf wil Davy wat doen. Zo is de jongen nog van plan om langs te gaan bij de burgemeester en ook gaat Davy lege flessen inzamelen. "Het statiegeld kunnen wij gebruiken voor de behandeling voor mam. Misschien hebben jullie ook familie/buren/kennissen die ook mee willen doen? Hoe meer lege flessen, hoe beter!"

Hulp van vrienden
De lege flessen kunnen ingeleverd worden in de hal van de school tussen maandag 12 december en woensdag 21 december. Ook zijn er andere plannen. "Ik heb juffrouw Monique gevraagd of wij misschien ook iets op school zouden kunnen doen, bijvoorbeeld. een sponsorloop of iets anders. Mijn vrienden willen mij hier ook bij helpen." Tot slot zijn er op de school rond de kerstviering ook nog activiteiten.

Hartverwarmend
De Catharinaschool laat weten de actie van Davy van harte te ondersteunen. "Davy zal zijn brief de komende week voorlezen in al onze groepen. Wij vinden het initiatief van Davy en zijn vrienden erg bijzonder en willen hem graag helpen bij deze hartverwarmende actie", aldus de school.

Moeder behandeld
Of het uiteindelijk voldoende geld oplevert om zijn moeder te behandelen moet nog blijken. Maar het doel is duidelijk, schrijft Davy. "Ik wil zo graag dat mam behandeld kan worden!"

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

380.000 lege flessen nodig voor behandeling Davy's moeder
Davy (11) haalt al 20.000 euro op voor zieke moeder
Flessen gestolen van inzamelingsactie voor zieke moeder
Anonieme gever steunt Davy's flessenactie met smak geld
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen