Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Jonge zalmen met zender richting oceaan

Geplaatst opdinsdag 1 mei 2018 - 13:29

Minimaal veertig jonge zalmen uit de Roer worden de komende tijd nauwkeurig gevolgd via een geïmplanteerde zender.

Hiermee kan in kaart worden gebracht welke gevaren de zalmen onderweg naar de oceaan tegenkomen.

Geluidssignaal
Reden voor de monitoring is dat nu te weinig jonge zalmen de oceaan bereiken en er nog minder uiteindelijk terugkeren naar de Roer. De zender geeft een geluidssignaal af waarmee de zalmen gevolgd worden.

Foto: Peter Beeker

Vervolgonderzoek
Ook wordt de Haringvlietsdam op een kier gezet. De verwachting is dat de zalmen zo gemakkelijk de sluizen passeren. "We verwachten positieve resultaten’, zegt Thijs Belgers van De Visserij Beheercommissie Roerdal. "Als dit niet het geval is, dan moeten we heel hard gaan nadenken over vervolgonderzoek en overleggen wanneer het gunstig is om dan de dam open te zetten."

Het uiteindelijke doel is een volledige terugkeer van de zalm in de Maas en de Roer.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen