Overslaan en naar de inhoud gaan

Jonge ondernemers runnen succesvol tijdschrift en webshop

Geplaatst opdinsdag 17 november 2020 - 21:37

Het aantal adverteerders groeit en steeds meer lezers vinden de weg naar hun online tijdschrift en webshop. De zaken gaan goed voor Fleur van den Brandt (20) en haar jongere broer Mees (18).

Toch komt succes niet aanwaaien voor de jonge ondernemers uit Venlo.

Hard werken
"Het is hard werken", vertelt Sandra van den Brandt. Moeders staat te schuren in de kelder. "Dit worden borrelplankjes voor de webshop", vertelt Sandra.

In de keuken werken Fleur en Mees aan nummer zes van lifestyle magazine Bienvenue. Het online tijdschrift zag het licht aan het begin van de coronacrisis.

Interieurspulletjes
Sandra spoorde dochter en zoon aan om haar webshop voor interieurspulletjes uit te bouwen. Het idee om de online-activiteiten uit te breiden met een magazine over wonen, eten en leven werd geboren. Fleur en Mees houden de shop bij, stellen het magazine samen en werken met een groep bloggers die de verhalen aanlevert. Nieuwe adverteerders binnenhalen blijft voorlopig een taak voor Sandra.

Noodgedwongen
Fleur heeft haar studie vormgeving in Maastricht afgebroken. Ze lijdt aan chronische migraine. Noodgedwongen zit ze dus al een tijd thuis. "Studeren ging niet meer. Je bent echt ziek. Dat is best moeilijk je krijgt het gevoel dat je nutteloos bent." Mees heeft zijn studieplannen voorlopig in de ijskast gezet. Na zijn Havodiploma is hij een tijd in Spanje geweest. Eenmaal terug in Venlo kwam hij samen met zijn zus thuis te zitten zonder een concreet idee hoe nu verder.

Aansporen
Het was hun moeder die zoon en dochter aanspoorde om het heft in eigen handen te nemen. De webshop stond al in de steigers en van het één kwam het ander. Inmiddels hebben ze hun handen vol aan hun bedrijf dat keurig staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Prettig
Als Fleur verstek moet laten gaan door een migraine aanval dan springt Mees bij. "Voor mij werkt dit heel prettig natuurlijk", vertelt Fleur. De thuissituatie lijkt ook meer rust te geven omdat haar klachten iets minder worden. Mees: "Als broer en zus hebben we al een fijne chemie. Dus dat samenwerken in een eigen bedrijf zit wel goed."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen