Overslaan en naar de inhoud gaan

Jonge ondernemers runnen succesvol tijdschrift en webshop

Geplaatst opdinsdag 17 november 2020 - 21:37

Het aantal adverteerders groeit en steeds meer lezers vinden de weg naar hun online tijdschrift en webshop. De zaken gaan goed voor Fleur van den Brandt (20) en haar jongere broer Mees (18).

Toch komt succes niet aanwaaien voor de jonge ondernemers uit Venlo.

Hard werken
"Het is hard werken", vertelt Sandra van den Brandt. Moeders staat te schuren in de kelder. "Dit worden borrelplankjes voor de webshop", vertelt Sandra.

In de keuken werken Fleur en Mees aan nummer zes van lifestyle magazine Bienvenue. Het online tijdschrift zag het licht aan het begin van de coronacrisis.

Interieurspulletjes
Sandra spoorde dochter en zoon aan om haar webshop voor interieurspulletjes uit te bouwen. Het idee om de online-activiteiten uit te breiden met een magazine over wonen, eten en leven werd geboren. Fleur en Mees houden de shop bij, stellen het magazine samen en werken met een groep bloggers die de verhalen aanlevert. Nieuwe adverteerders binnenhalen blijft voorlopig een taak voor Sandra.

Noodgedwongen
Fleur heeft haar studie vormgeving in Maastricht afgebroken. Ze lijdt aan chronische migraine. Noodgedwongen zit ze dus al een tijd thuis. "Studeren ging niet meer. Je bent echt ziek. Dat is best moeilijk je krijgt het gevoel dat je nutteloos bent." Mees heeft zijn studieplannen voorlopig in de ijskast gezet. Na zijn Havodiploma is hij een tijd in Spanje geweest. Eenmaal terug in Venlo kwam hij samen met zijn zus thuis te zitten zonder een concreet idee hoe nu verder.

Aansporen
Het was hun moeder die zoon en dochter aanspoorde om het heft in eigen handen te nemen. De webshop stond al in de steigers en van het één kwam het ander. Inmiddels hebben ze hun handen vol aan hun bedrijf dat keurig staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Prettig
Als Fleur verstek moet laten gaan door een migraine aanval dan springt Mees bij. "Voor mij werkt dit heel prettig natuurlijk", vertelt Fleur. De thuissituatie lijkt ook meer rust te geven omdat haar klachten iets minder worden. Mees: "Als broer en zus hebben we al een fijne chemie. Dus dat samenwerken in een eigen bedrijf zit wel goed."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen