Overslaan en naar de inhoud gaan

'Jonge Max Verstappen is een volwassen coureur'

Geplaatst opdinsdag 12 maart 2019 - 10:08

Max Verstappen begint op 21-jarige leeftijd aan zijn vijfde jaar in de Formule 1.

De Limburgse coureur is nog jonger dan toen zijn vader Jos begon en heeft al meer dan tachtig races op zijn naam. Een jong talent met ervaring, die komend seizoen meer dan ooit als een kandidaat voor de wereldtitel wordt beschouwd. Mits zijn racewagen van Red Bull een beetje meewerkt.

Klaar
De coureur Verstappen is er klaar voor, zegt Helmut Marko, de topman van de Oostenrijkse renstal die het aandurfde de Nederlander op 17-jarige leeftijd te laten debuteren in de koningsklasse. "Max is nog steeds erg jong, maar wel volwassen. Dat kon ik al merken tijdens de testraces in Barcelona. In andere jaren vond hij dat testen maar saai en zag hij het als een verplicht nummer, maar dit jaar zag ik enthousiasme en concentratie. Hij begreep dat het zeer belangrijk is om input te geven over de auto aan de monteurs."

Geduldig
Marko heeft grote verwachtingen van zijn pupil. "We zullen dit jaar ook een geduldige Max zien, die snapt dat je niet alle races kunt winnen en voor de punten gaat als hij niet kan winnen. Anders word je geen wereldkampioen."

IJzersterk
Die mening deelt Jan Lammers, de oud-Formule 1-coureur die de verrichtingen van Verstappen dit jaar nog nauwlettender zal volgen. Hij is beoogd sportief directeur van de Grote Prijs van Nederland, die mogelijk in 2020 terugkeert op Circuit Zandvoort. "De tweede helft van vorig seizoen reed Max ijzersterk en maakte hij amper fouten. Die ervaring gaat hem helpen. Max heeft laten zien dat hij kan accepteren dat je soms een race moet uitrijden om de punten te pakken."

Top drie
Ook Lammers ziet Verstappen als een van de kandidaten voor de wereldtitel. "Liever zeg ik top drie, want Lewis Hamilton en Sebastian Vettel verwacht ik weer gewoon vooraan. In de testraces leek Ferrari heel snel, maar het zou mij niet verbazen als Lewis Hamilton in Melbourne gewoon op pole staat in zijn Mercedes. Verder valt het nog moeilijk te voorspellen; je weet eigenlijk pas na drie races hoe de verhoudingen echt liggen."

Motor
Verstappen hoopt vooral op een snelle en betrouwbare motor. Hij reed in de testraces in Barcelona niet opzienbarend snel, maar was wel zeer tevreden over de nieuwe motor van Honda, die vanaf dit jaar zijn Red Bull aandrijft. "Het beeld is positief en als ik de lange runs bekijk, is het zelfs veelbelovend. De motor deed precies wat ik wilde."

De openingsrace in de Formule 1 is zondag 17 maart in Melbourne. De vrije trainingen beginnen vrijdag.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen