Overslaan en naar de inhoud gaan

Jonge Heythuysenaar wint NK Karten

Geplaatst opdonderdag 14 september 2017 - 6:49
Jules de Bock wint NK Karten
Foto: Kartphoto.com

Max Verstappen watch your back, want Jules de Bock komt eraan. De 16-jarige jongen uit Heythuysen werd zondag Nederlands Kampioen Karten.

In de klasse Max Senioren was hij de allersnelste op het circuit van Park Berghem.

Vol gas
Vol gas begon Jules afgelopen zondag aan de race. Hij had maar één doel voor ogen: Nederlands Kampioen worden. En dat is hem gelukt. Door de nodige punten bij elkaar te rijden, zorgde hij er voor dat zijn directe concurrent hem op geen enkele manier meer in kan halen.

WK
Met zijn overwinning wist de 16-jarige uit Heythuysen niet alleen het Nederlands Kampioenschap binnen te halen, maar heeft hij ook nog eens een ticket naar het Wereldkampioenschap weten te bemachtigen. In Portugal wordt op 4 november in één race beslist wie zich de beste karter van de wereld mag noemen in de categorie Max Senioren.

Jules de Bock moet in Nederland nog één keer aan de start verschijnen om de bokaal in ontvangst te nemen. Op zondag 1 oktober wordt de laatste race in het Nederlands Kampioenschap gereden.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

De kerstmarkt in de grotten in Valkenburg is weer open voor het publiek. Ga jij dit jaar?

Een bericht gedeeld door 1Limburg (@1limburg) op

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

8 uur editie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

12 uur editie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Het laatste Limburgse sportnieuws

Meest gelezen

Uit eigen keuken
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
Uitgelicht
Haal de beste buuttes bij je in huis!

In aanloop naar het 55-jarig jubileum van de Limburgse Vereniging van Karnavalsartiesten (LVKA) is deze nieuwe dvd van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gemaakt.
In samenwerking met L1 is een dvd samengesteld met daarop de winnende buuttes van de jaren 2010, 2011 en 2012 (met o.a. Fer Naus, Harold Schroijen, Har Daniels en Ger Frenken).
Een DVD mét lachgarantie!

Bestel nu de DVD in de L1 Shop
Uitgelicht
Doneer online een voedselpakket

Ook dit jaar kun je weer online een voedselbankpakket doneren in het kader van de actie 'L1, Samen voor de Voedselbank'. Door online te doneren kunnen er producten worden gekocht voor de Voedselbanken in Limburg. Hiermee help je maar liefst 6000 Limburgers! Je kunt kiezen tussen 3 online pakketten van €10, €25 en €100.

Doneer hier uw online voedselpakket
Uitgelicht
AvondGasten, de talkshow van Limburg

Iedere werkdag met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. AvondGasten is om 17:55 live op L1 TV en wordt herhaald om 20:55 en 22:55 uur.
Presentatie: Fabienne Nijsten, Sanders Kleikers en Kirsten Paulus

AvondGasten, elke werkdag op L1 TV