Overslaan en naar de inhoud gaan

Jonge Griek veroordeeld voor opslag van 400 kilo hennep

Geplaatst opwoensdag 11 augustus 2021 - 18:39

Marcos T. (18) gaat twee jaar de gevangenis in voor betrokkenheid bij een grote opslagplaats voor drugs in Sittard. In het pand werden bijna 400 kilo hennep en een geldbedrag van 72.000 euro gevonden.

Ook de andere persoon die in de woning in de Mathias Kempstraat is aangetroffen, de Roemeense Andrea I. (35), heeft twee jaar celstraf gekregen.

Politie hennep Mathias Kempstraat Sittard (19 april 2021)
Zwaarbewapende agenten blokkeerden de toegang tot de Mathias Kempstraat in Sittard.
Foto: L1 / Bas Dingemanse

Grote naam
De opslagplaats, ook wel stash house genoemd, wordt gelinkt aan de Albanese drugscrimineel Yanis. Zijn naam stond op het huurcontract en het waren zijn Grieks-Albanese neefje en Roemeense vriendin die in het pand zijn aangehouden. Zelf zat Yanis in Albanië tijdens de inval, waar hij overigens nog altijd lijkt te verblijven.

Miljoenenvangst
Hoewel Yanis ontsnapte aan een arrestatie, verloor zijn organisatie dus wel een groot geldbedrag én drugs ter waarde van 1,6 miljoen euro. Daarnaast is in de woning een briefje gevonden met daarop adressen in Duitsland en Nederland. Op die adressen zijn hennepplantages aangetroffen en andere Albanezen aangehouden.

Lees ook: Flinke klap uitgedeeld aan Albanees drugsnetwerk na inval

Hoger beroep
Als klap op de vuurpijl kreeg Yanis woensdag te horen dat zijn neefje en vriendin voorlopig in een Nederlandse cel verblijven. "Twee jaar gevangenisstraf is buitensporig hoog als je kijkt naar zijn rol en aandeel in deze zaak", vindt advocaat Raimon Maessen, die de jonge Marcos bijstaat. Hij omschreef de jongeman eerder als katvanger. "We hebben meteen hoger beroep ingediend."

Datzelfde deden Andrea en haar raadsman Ludo Hameleers. "Twee jaar... kom op zeg! We zijn er echt van overtuigd dat andere rechters hier anders naar kijken. Daar hebben we vertrouwen in."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen