Overslaan en naar de inhoud gaan

Jonge fietsertjes crossen in de regen over treinparcour

Geplaatst opzondag 18 augustus 2019 - 19:37

In Simpelveld werd voor het derde jaar de zogeheten Steam Race gehouden.

Op het terrein van de Zuid-Limburgse Stroomtrein Maatschappij kwamen kinderen in de leeftijd van 3 tot 15 jaar bij elkaar om op hun mountainbike of BMX te racen.

Regen, regen en regen
Ondanks dat de regen met bakken uit de hemel viel, waren zo'n 150 jonge fietsertjes samen met hun ouders op het evenement afgekomen. "
De weergoden zitten niet mee, maar als je ziet dat toch zoveel kinderen zijn gekomen, dat is fantastisch", zegt George Deswijzen die het evenement organiseert.

Stoomtreinenparcours
Het parcours staat geheel in het teken van stoomtreinen. Zo moeten de kinderen door een oude treinwagon rijden, over het perron en over het spoor. "
Een prachtige plek voor een uitdagend en mooi parcours", zo vindt Deswijzen.

Het programma bestaat uit een klasse voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 12 jaar en een klasse voor kinderen in de leeftijd van 12 tot 15 jaar. Daarnaast is er een Family Ride; een estafette race voor teams bestaande uit een volwassene met een kind.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen