Overslaan en naar de inhoud gaan

Jonge fietsertjes crossen in de regen over treinparcour

Geplaatst opzondag 18 augustus 2019 - 19:37

In Simpelveld werd voor het derde jaar de zogeheten Steam Race gehouden.

Op het terrein van de Zuid-Limburgse Stroomtrein Maatschappij kwamen kinderen in de leeftijd van 3 tot 15 jaar bij elkaar om op hun mountainbike of BMX te racen.

Regen, regen en regen
Ondanks dat de regen met bakken uit de hemel viel, waren zo'n 150 jonge fietsertjes samen met hun ouders op het evenement afgekomen. "
De weergoden zitten niet mee, maar als je ziet dat toch zoveel kinderen zijn gekomen, dat is fantastisch", zegt George Deswijzen die het evenement organiseert.

Stoomtreinenparcours
Het parcours staat geheel in het teken van stoomtreinen. Zo moeten de kinderen door een oude treinwagon rijden, over het perron en over het spoor. "
Een prachtige plek voor een uitdagend en mooi parcours", zo vindt Deswijzen.

Het programma bestaat uit een klasse voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 12 jaar en een klasse voor kinderen in de leeftijd van 12 tot 15 jaar. Daarnaast is er een Family Ride; een estafette race voor teams bestaande uit een volwassene met een kind.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen