Overslaan en naar de inhoud gaan

Jonge boompjes bij asielzoekerscentrum krijgen nieuw thuis

Geplaatst opzondag 6 maart 2022 - 16:19

Met handschoenen, schop en een portie goede zin helpen enkele bewoners van het AZC mee in het Exatenbos in Baexem. "Dit is belangrijk. Ze hebben al zo weinig te doen."

Onder de vlag van Meer Bomen Nu wordt er op verschillende plekken in Limburg gewerkt. In twee dagen tijd moeten zoveel mogelijk miniboompjes uitgespit worden om ergens anders gepoot te worden.

Nieuwe natuur
In totaal gaan 70.000 bomen en struiken naar een nieuw stuk grond. De Tweede Limburgse Bomen Boost heeft alles te maken met het creëren van nieuwe natuur waar dat kan. De zaailingen of piepjonge boompjes zijn vaak niet meer dan twijgen die amper één meter boven de grond steken. In het volgroeide Exatenbos moet je goed kijken om ze te spotten.

Nuttige afleiding
"We kiezen alleen inheemse soorten om te oogsten zoals beuken, kastanjes en eiken." Wilhelmina Hoedjes is blij dat ze met een paar bewoners van het AZC aan het werk kan. Ze zet zich als vrijwilliger in onder de naam Aan de Slag AZC. "Deze mensen mogen bijna niets ondernemen als ze in procedure zitten. Vrijwilligerswerk als dit is dan welkom want het is een goede en nuttige afleiding."

Iran
Hadi uit Iran wil wel vertellen wat hij van de actie vindt. Op zijn telefoon heeft hij het vertaald van Farsi naar Engels: "We plant trees for a better future." De boodschap van de jonge Iraniër is kort en duidelijk. Waarschijnlijk gaan de zaailingen uit het Exatenbos naar een nieuw stuk natuurgrond in Heythuysen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen