Overslaan en naar de inhoud gaan

Jonge asielzoekers starten met training Ironman Maastricht

Geplaatst opvrijdag 3 november 2017 - 7:00

Michel Deckers van TriathlonForLife gaat met vijftien sportieve en jonge asielzoekers starten met trainingen voor de Ironman van Maastricht volgend jaar.

De jongeren zijn afkomstig uit landen als Eritrea, Sudan, Gambia, Irak en Afghanistan en worden via een intensief trainingsprogramma begeleid om in 2018 deel te nemen aan de loodzware triathlon.

Uitlaatklep
Het initiatief heeft als doel om de integratie van deze groep asielzoekers te versnellen. Ook biedt het de vluchtelingen een sportieve dagbesteding. "De vluchtelingenproblematiek is ernstig en met dit initiatief wil ik deze groep asielzoekers een beetje afleiding en tevens een sportieve uitdaging bieden", vertelt initiatiefnemer Michel Deckers. "Vluchtelingen hebben vaak choquerende gebeurtenissen meegemaakt en sport is een ideale uitlaatklep om je zinnen te verzetten."

Weinig affiniteit
De groep bestaat uit vijftien asielzoekers, maar lang niet iedereen heeft affiniteit met sport. "We hebben twee zwemmers en drie fietsers. De rest heeft echter weinig affiniteit met sport. We zullen zien hoe dat gaat uitpakken."

Intensief
Vrijdag om 10:00 uur staat de eerste training op het programma; een tochtje door de binnenstad van Maastricht. Het zal de eerste van een langdurige en intensieve reeks trainingen zijn. "Om mee te doen aan de Ironman zal er veel getraind moeten worden. Zo tien tot vijftien uur per week."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen