Overslaan en naar de inhoud gaan

Jonge asielzoekers onwel door chemische lucht azc Overloon

Geplaatst opvrijdag 17 januari 2020 - 15:13

Een aantal jonge asielzoekers is vrijdagmiddag onwel geworden vanwege een chemische lucht in het asielzoekerscentrum in Overloon, net over de provinciegrens met Noord-Brabant.

Om hoeveel mensen het precies gaat, is nog niet bekend. Een politiewoordvoerder zegt tegen Omroep Brabant dat achttien jongeren worden nagekeken.

Chemische lucht
Rond het middaguur werd er een chemische lucht geroken in een opvanglocatie voor alleenstaande minderjarige jongeren. De jonge asielzoekers konden het pand zelf verlaten. Omdat ze zich niet lekker voelen, worden ze nagekeken door ambulancepersoneel.

Metingen
Het is niet duidelijk om wat voor chemische lucht het gaat. De brandweer voert metingen uit.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen