Overslaan en naar de inhoud gaan

Jolande Sap mogelijk commissaris bij KPN

Geplaatst opwoensdag 4 februari 2015 - 8:03

KPN wil voormalig fractievoorzitter en partijleider van GroenLinks, Jolande Sap, benoemen in de raad van commissarissen. Dat werd woensdag bekendgemaakt.

De Venlose, die wordt voorgedragen vanwege het terugtreden van Tini Hooymans, is momenteel voorzitter van de raad van toezicht van gezondheidsinstelling Arkin en partner bij Camunico. De centrale ondernemingsraad van het telecombedrijf steunt de voordracht.

Opvolgster Halsema
Sap trad in oktober 2012 terug als partijleider en Kamerlid van GroenLinks, onder druk van het partijbestuur. Ze leidde GroenLinks sinds eind 2010 toen ze Femke Halsema opvolgde.

Laatste termijn
Verder wordt Duco Sickinghe de opvolger van Jos Streppel als voorzitter van de raad van commissarissen, na de aandeelhoudersvergadering in april. Sickinghe, de voormalige topman van het Belgische Telenet, is sinds april vorig jaar lid van de raad. Streppel treedt na zijn derde en laatste termijn terug.

Acht leden
KPN, dat voormalig minister van Financiën Jan Kees de Jager als financieel directeur heeft, overweegt de nominatie van nog een lid van de raad van commissarissen. Daarmee zou het aantal leden op acht blijven.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Jolande Sap te gast bij Jeroen Pauw in vijf jaar later
GL wil provinciaal vangnet jeugdzorg
Van Ojik: werken over de grens niet verplicht stellen
Vragen over rol provincie bij doorstart Meerssen Papier
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen