Overslaan en naar de inhoud gaan

Jolande Sap mogelijk commissaris bij KPN

Geplaatst opwoensdag 4 februari 2015 - 8:03

KPN wil voormalig fractievoorzitter en partijleider van GroenLinks, Jolande Sap, benoemen in de raad van commissarissen. Dat werd woensdag bekendgemaakt.

De Venlose, die wordt voorgedragen vanwege het terugtreden van Tini Hooymans, is momenteel voorzitter van de raad van toezicht van gezondheidsinstelling Arkin en partner bij Camunico. De centrale ondernemingsraad van het telecombedrijf steunt de voordracht.

Opvolgster Halsema
Sap trad in oktober 2012 terug als partijleider en Kamerlid van GroenLinks, onder druk van het partijbestuur. Ze leidde GroenLinks sinds eind 2010 toen ze Femke Halsema opvolgde.

Laatste termijn
Verder wordt Duco Sickinghe de opvolger van Jos Streppel als voorzitter van de raad van commissarissen, na de aandeelhoudersvergadering in april. Sickinghe, de voormalige topman van het Belgische Telenet, is sinds april vorig jaar lid van de raad. Streppel treedt na zijn derde en laatste termijn terug.

Acht leden
KPN, dat voormalig minister van Financiën Jan Kees de Jager als financieel directeur heeft, overweegt de nominatie van nog een lid van de raad van commissarissen. Daarmee zou het aantal leden op acht blijven.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Jolande Sap te gast bij Jeroen Pauw in vijf jaar later
GL wil provinciaal vangnet jeugdzorg
Van Ojik: werken over de grens niet verplicht stellen
Vragen over rol provincie bij doorstart Meerssen Papier
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen