Overslaan en naar de inhoud gaan

Jolande Sap mogelijk commissaris bij KPN

Geplaatst opwoensdag 4 februari 2015 - 8:03

KPN wil voormalig fractievoorzitter en partijleider van GroenLinks, Jolande Sap, benoemen in de raad van commissarissen. Dat werd woensdag bekendgemaakt.

De Venlose, die wordt voorgedragen vanwege het terugtreden van Tini Hooymans, is momenteel voorzitter van de raad van toezicht van gezondheidsinstelling Arkin en partner bij Camunico. De centrale ondernemingsraad van het telecombedrijf steunt de voordracht.

Opvolgster Halsema
Sap trad in oktober 2012 terug als partijleider en Kamerlid van GroenLinks, onder druk van het partijbestuur. Ze leidde GroenLinks sinds eind 2010 toen ze Femke Halsema opvolgde.

Laatste termijn
Verder wordt Duco Sickinghe de opvolger van Jos Streppel als voorzitter van de raad van commissarissen, na de aandeelhoudersvergadering in april. Sickinghe, de voormalige topman van het Belgische Telenet, is sinds april vorig jaar lid van de raad. Streppel treedt na zijn derde en laatste termijn terug.

Acht leden
KPN, dat voormalig minister van Financiën Jan Kees de Jager als financieel directeur heeft, overweegt de nominatie van nog een lid van de raad van commissarissen. Daarmee zou het aantal leden op acht blijven.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Jolande Sap te gast bij Jeroen Pauw in vijf jaar later
GL wil provinciaal vangnet jeugdzorg
Van Ojik: werken over de grens niet verplicht stellen
Vragen over rol provincie bij doorstart Meerssen Papier
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen