Overslaan en naar de inhoud gaan

Jolande Sap mogelijk commissaris bij KPN

Geplaatst opwoensdag 4 februari 2015 - 8:03

KPN wil voormalig fractievoorzitter en partijleider van GroenLinks, Jolande Sap, benoemen in de raad van commissarissen. Dat werd woensdag bekendgemaakt.

De Venlose, die wordt voorgedragen vanwege het terugtreden van Tini Hooymans, is momenteel voorzitter van de raad van toezicht van gezondheidsinstelling Arkin en partner bij Camunico. De centrale ondernemingsraad van het telecombedrijf steunt de voordracht.

Opvolgster Halsema
Sap trad in oktober 2012 terug als partijleider en Kamerlid van GroenLinks, onder druk van het partijbestuur. Ze leidde GroenLinks sinds eind 2010 toen ze Femke Halsema opvolgde.

Laatste termijn
Verder wordt Duco Sickinghe de opvolger van Jos Streppel als voorzitter van de raad van commissarissen, na de aandeelhoudersvergadering in april. Sickinghe, de voormalige topman van het Belgische Telenet, is sinds april vorig jaar lid van de raad. Streppel treedt na zijn derde en laatste termijn terug.

Acht leden
KPN, dat voormalig minister van Financiën Jan Kees de Jager als financieel directeur heeft, overweegt de nominatie van nog een lid van de raad van commissarissen. Daarmee zou het aantal leden op acht blijven.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Jolande Sap te gast bij Jeroen Pauw in vijf jaar later
GL wil provinciaal vangnet jeugdzorg
Van Ojik: werken over de grens niet verplicht stellen
Vragen over rol provincie bij doorstart Meerssen Papier
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen