Overslaan en naar de inhoud gaan

Joint Strike Fighter vliegt eerste rondje boven Limburg

Geplaatst opdinsdag 7 juni 2016 - 0:11

De twee gloednieuwe JSF-straaljagers van de Koninklijke Luchtmacht die op dit moment voor tests in Nederland zijn, vliegen dinsdagmiddag boven Limburg.

Ze maken dan een kennismakingsvlucht waarbij heel Nederland wordt aangedaan.

Weer
Dit 'rondje Nederland' zou eigenlijk al afgelopen donderdag zijn gemaakt, maar vanwege de laaghangende bewolking werd de vlucht uitgesteld.
De vlucht is bedoeld om Nederland kennis te laten maken met de nieuwe straaljager, die over een aantal jaren de F-16 zal vervangen. Ook worden er foto's van de vliegtuigen gemaakt boven het Nederlandse landschap.

Maastricht
Volgens het vluchtschema zijn de twee vliegtuigen om 15:21 uur te zien boven Maastricht. Ze vliegen daarbij op een hoogte van 400 meter. Na Maastricht gaan de straaljagers richting Eindhoven.

Afbeelding: Ministerie van Defensie

Tests
De twee Joint Strike Fighters zijn sinds twee weken in Nederland, en maken testvluchten vanaf de vliegbasis in Leeuwarden. Over twee weken gaan ze weer terug naar de Verenigde Staten voor de rest van het testprogramma. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk 37 van deze F-35A's in Nederlandse dienst komen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Joint Strike Fighter vliegt over Vrijthof
Luchtmacht publiceert foto van JSF boven Maastricht
Een F35 van de Koninklijke Luchtmacht tijdens de Luchtmachtdagen 2016 op vliegbasis Leeuwarden.
Luchtmacht gaat mailbox openen met buren in de Peel
Edit - image00028
Monument neergestorte straaljager krijgt eindelijk een plek
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen