Brunssumse basis viert 70 jaar NAVO

De Noord-Atlantische Verdragsorganisatie, beter bekend als de NAVO, bestaat donderdag 70 jaar. Dat wordt bescheiden gevierd binnen de poorten van het NAVO Joint Forces HQ in Brunssum.

'Slachtoffer ongeluk NAVO-basis oefende met gewichten'

De Amerikaan die vrijdag om het leven kwam bij een ongeluk in de fitnessruimte van het NAVO-hoofdkwartier in Brunssum was in zijn eentje aan het trainen met gewichten.

Spannende dag voor scholieren uit Brunssum

Voor Anand de Nooijer uit Eijsden, Sverre Kelderman uit Hulsberg en Lian Meuffels uit Brunssum was het woensdag een spannende dag.

Defensieminister Jeanine Hennis bedankt Brunssum

Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert benadrukte in haar speech vooral het belang van de NAVO voor Nederland en voor Brunssum.

Willem-Alexander arriveert in Brunssum voor NAVO-jubileum

Koning Willem Alexander is aangekomen in Brunssum voor de viering van het 50-jarig jubileum van de NAVO-basis.

LIVE: Koning in Brunssum voor 50 jaar NAVO

Het is 50 jaar geleden dat de NAVO zich vestigde in Brunssum. In 1967 werd het hoofdkwartier, dat toen nog AFCENT heette, ondergebracht in de verlaten steenkolenmijn Hendrik.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten