Overslaan en naar de inhoud gaan

John van Soerland (59) nieuwe algemeen directeur VDL Nedcar

Geplaatst opdonderdag 14 januari 2021 - 13:02

John van Soerland is de nieuwe algemeen directeur van autofabriek VDL Nedcar in Born. Hij volgt daarmee Paul van Vuuren (62) op die zich op andere zaken gaat richten.

De 59-jarige Van Soerland is sinds december 2019 directeur van VDL MPC in Amersfoort. Het bedrijf verzorgt de productie, montage en prototyping van complexe plaatwerkonderdelen, mechanische componenten en samenstellingen.

Ervaring in buitenland
Daarvoor heeft hij zo'n 35 jaar diverse leidinggevende functies bekleed bij bedrijfsonderdelen van Philips. Ook heeft hij arbeidservaring in onder meer China, India, Taiwan en Amerika opgedaan.

Hoofddirectie
Paul van Vuuren kondigde in december aan dat hij een stapje opzij zou doen. Hij stond drie jaar aan het roer in Born en wordt nu lid van de hoofddirectie van de VDL Groep in Eindhoven.

Internationaal
Tot en met 2023 bouwt VDL Nedcar auto's voor BMW Group. Vanaf 2024 dienen nieuwe opdrachtgevers aan de autofabriek te worden verbonden. Volgens VDL Groep zal de internationale ervaring van Van Soerland een meerwaarde zijn. "Mondiaal is er volop belangstelling voor de kwaliteit, leverbetrouwbaarheid én competitiviteit van VDL Nedcar. In Born werken fantastische vakmensen in een hypermoderne, vergaand geautomatiseerde fabriek", zegt Van Soerland.

Zusterbedrijven
Autofabriek VDL Nedcar is onderdeel van het Eindhovense familiebedrijf VDL Groep. Naast Nedcar heeft de VDL Groep tal van zusterbedrijven die actief zijn in de metaalindustrie. De gecombineerde jaaromzet in 2019 bedroeg 5,780 miljard euro.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen