Leudal: subsidiebeleid op de kop

De gemeente Leudal heeft een nieuw bestuur gevonden. Ronduit Open stapt samen met de nog zittende partij Samen Verder in een coalitie.

Leudal: alle verenigingen subsidie terug

De subsidiekorting moet voor alle verenigingen van Leudal tenminste dit jaar worden teruggedraaid.

Wethouder Leudal sneuvelt op subsidies

CDA-wethouder John van den Beuken van Leudal is dinsdagavond opgestapt nadat coalitiegenoot Samen Verder het vertrouwen in hem opzegde.

Opnieuw motie van wantrouwen tegen wethouder in Leudal

Voor de tweede keer in korte tijd heeft de voltallige oppositie van Leudal een motie van wantrouwen aangekondigd tegen wethouder John van den Beuken.

Bieb-wethouders Leudal overleven motie van wantrouwen

CDA-wethouders John van den Beuken en Paul Vogels van de gemeente Leudal blijven aan. Vier oppositiepartijen wilden de bestuurders wegsturen om fouten in de aanbestedingsprocedure rondom het bibliotheekwerk.

Motie van wantrouwen tegen bieb-wethouders Leudal

De volledige oppositie van Leudal dient een motie van wantrouwen in tegen twee wethouders vanwege de fouten die zijn gemaakt in het 'biebdossier'.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten