Overslaan en naar de inhoud gaan

John B. opnieuw aangehouden voor moord op Tanja Gurskaja

Geplaatst opdinsdag 24 juli 2018 - 18:09

Verdachte John B. uit Helden is opnieuw opgepakt vanwege de moord op de Russische Tanja Gurskaja (39) uit Venlo in 2012.

Dit vanwege nieuwe feiten en omstandigheden in het lopende onderzoek naar de moord op de destijds 39-jarige bewoonster aan de Lovendaalseweg in Venlo. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM).

Zitten vast
Eerder dit jaar was er al een pro-formazitting van een andere verdachte in de zaak. In totaal zijn er momenteel drie verdachten. De andere verdachten zitten al vast.

Drugswereld
Een ruzie tussen John B. en Wilmo, de vriend van Tanja, zou eind 2012 hebben geleid tot de dood van de vrouw. De mannen waren eerder zakenpartners in de drugswereld. John zou huurmoordenaars hebben ingezet om zijn voormalig compagnon om te leggen, iets dat hij zelf ontkent. Wilmo stelt dat hij het doelwit was en Tanja per ongeluk werd doodgeschoten, voor hun huis in Venlo. Die lijn leek justitie eerder dit jaar ook te volgen.

Belastende verklaring
Deze vermeende huurmoordenaars, Janis V. uit Letland en Dennis W. uit Roermond, zitten nog vast. Ze zouden 'opdrachtgever' John kennen uit het circuit; Dennis zat met hem in dezelfde gevangenis en Janis was een bekende in de drugswereld.

Moord
B. zat jaren geleden ook al vast omdat hij ervan werd verdacht dat hij opdracht had gegeven voor de moord, maar kwam vrij doordat het OM in het onderzoek de fout in was gegaan. De rechtbank in Roermond oordeelde in 2014 dat B. geen kans had op een eerlijk proces, omdat de officier van justitie een belangrijk getuigenverhoor verborgen had gehouden voor de verdediging. Het hof in Den Bosch bepaalde een jaar later dat de zaak toch weer moest worden opgepakt.

In de tweede week van oktober van dit jaar zal de zaak inhoudelijk behandeld worden. De rechtbank liet eerder weten dat het gaat om een 'omvangrijke zaak'. John B. zit op dit moment in beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat.

Lees ook: Laatste getuige gehoord voor Venlose 'vergismoord'

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen