Overslaan en naar de inhoud gaan

John B. met fors geldbedrag op zak in boeien geslagen

Geplaatst opvrijdag 9 oktober 2015 - 19:00

John B., de koper van discotheek The Apollo in Helden is afgelopen dinsdag met een fors geldbedrag op zak aangehouden op Schiphol.

De FIOD, de opsporingsdienst van de belasting, sloeg de 54-jarige verdacht uit Helden in de boeien op het vliegveld. Bij zijn arrestatie had B. een fors geldbedrag bij zich. Hij wordt verdacht van witwassen. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Noord-Holland bevestigd.

Langer vast
Vrijdag verscheen B. ook voor het eerst voor de rechter. Die bepaalde dat hij nog minstens twee weken in de cel blijft.

Schiphol
Het Openbaar Ministerie wil niet zeggen hoeveel geld B. in zijn bagage had. Ook is niet duidelijk of hij op het punt stond naar het buitenland af te reizen, of dat hij net was teruggekeerd op de luchthaven.

Advocaat Marcel Heuvelmans van B. geeft geen commentaar.

Moordaanslag
B. is verdachte in de zaak van de moord op de Russische Tanja Gurskaja in Venlo. De man zou volgens justitie in 2012 opdracht hebben gegeven voor een moordaanslag, waarbij Gurskaja omkwam. Op 8 december moet B. voor de rechtbank verschijnen in deze zaak. In verder verleden werd B. ook veroordeeld tot een half jaar cel voor een hennepplantage onder het zwembad bij zijn villa in Kessel-Eik.

Koper discotheek The Apollo Helden zit weer in cel

Sloopaanvraag
Het is nog onbekend wat de gemeente met de sloopaanvraag voor discotheek The Apollo in Helden doet, daar is ze zich nog op aan het beraden. De huidige eigenaar van The Apollo zegt dat de verkoop mondeling is toegezegd en dat de zaak in maart volgend jaar sluit.

Lees ook: Discotheek The Apollo gaat sluiten, pand gesloopt

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Koper discotheek The Apollo Helden zit weer in cel
Discotheek The Apollo in Helden blijft en gaat verbouwen
Sloop van discotheek The Apollo in Helden afgekeurd
Discotheek The Apollo gaat sluiten, pand gesloopt
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen