Overslaan en naar de inhoud gaan

John B. met fors geldbedrag op zak in boeien geslagen

Geplaatst opvrijdag 9 oktober 2015 - 19:00

John B., de koper van discotheek The Apollo in Helden is afgelopen dinsdag met een fors geldbedrag op zak aangehouden op Schiphol.

De FIOD, de opsporingsdienst van de belasting, sloeg de 54-jarige verdacht uit Helden in de boeien op het vliegveld. Bij zijn arrestatie had B. een fors geldbedrag bij zich. Hij wordt verdacht van witwassen. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Noord-Holland bevestigd.

Langer vast
Vrijdag verscheen B. ook voor het eerst voor de rechter. Die bepaalde dat hij nog minstens twee weken in de cel blijft.

Schiphol
Het Openbaar Ministerie wil niet zeggen hoeveel geld B. in zijn bagage had. Ook is niet duidelijk of hij op het punt stond naar het buitenland af te reizen, of dat hij net was teruggekeerd op de luchthaven.

Advocaat Marcel Heuvelmans van B. geeft geen commentaar.

Moordaanslag
B. is verdachte in de zaak van de moord op de Russische Tanja Gurskaja in Venlo. De man zou volgens justitie in 2012 opdracht hebben gegeven voor een moordaanslag, waarbij Gurskaja omkwam. Op 8 december moet B. voor de rechtbank verschijnen in deze zaak. In verder verleden werd B. ook veroordeeld tot een half jaar cel voor een hennepplantage onder het zwembad bij zijn villa in Kessel-Eik.

Koper discotheek The Apollo Helden zit weer in cel

Sloopaanvraag
Het is nog onbekend wat de gemeente met de sloopaanvraag voor discotheek The Apollo in Helden doet, daar is ze zich nog op aan het beraden. De huidige eigenaar van The Apollo zegt dat de verkoop mondeling is toegezegd en dat de zaak in maart volgend jaar sluit.

Lees ook: Discotheek The Apollo gaat sluiten, pand gesloopt

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Koper discotheek The Apollo Helden zit weer in cel
Discotheek The Apollo in Helden blijft en gaat verbouwen
Sloop van discotheek The Apollo in Helden afgekeurd
Discotheek The Apollo gaat sluiten, pand gesloopt
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen