Overslaan en naar de inhoud gaan

Johanna en Bechir swingen mee in SBS-dansmarathon

Geplaatst opwoensdag 13 oktober 2021 - 22:11

Dansinstructeurs Johanna Gaasbeek (32) uit Reuver en Bechir Ben Dhief (31) uit Ede doen mee aan De Dansmarathon van SBS 6. Ze zijn al maanden aan het trainen om 50 uur door te kunnen dansen.

Het programma gaat donderdagavond van start.

Nachten het moeilijkst
"Vooral de nachten zullen moeilijk worden. Je krijgt het kouder en je moet eten terwijl je dat niet gewend bent. Je biologische klok is van slag", vertelt Gaasbeek. De danseres spreekt uit ervaring, want het danskoppel heeft in aanloop naar De Dansmarathon hard getraind. De laatste weken hebben ze een aantal nachten doorgehaald en ook al eens 36 uur doorgedanst.

Video L1

Doorzetter
Het danspaar werd door een leerling van dansinstructeur Ben Dhief geattendeerd op het tv-programma. "Ik dacht: dat is echt iets voor mij. Toen kwam ik erachter dat je met een partner moest dansen", vertelt hij. Volgens de dansinstructeur is zijn marathonpartner Gaasbeek, ook Zumba docente, een echte doorzetter. "Zij zal niet gauw klagen over een pijntje hier of daar."

Prijzengeld
Het danspaar is ervan overtuigd dat ze het programma gaat winnen. Voor minder doen de twee niet mee, zeggen ze met een knipoog. Wat er met het prijzengeld a 100.000 euro gaat gebeuren bij winst, is Gaasbeek al duidelijk. "Ik steek het in mijn dansschool. Die heeft zo'n slechte periode meegemaakt met de pandemie. Ik hoop zo nog meer mensen blij te kunnen maken en te enthousiasmeren voor het dansen", zegt de Reuverse.

De Dansmarathon is donderdagavond om 20:00 uur te zien op SBS6.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen