Overslaan en naar de inhoud gaan

Johan Vlemmix koopt café in Beek: 'Voor carnaval open'

Geplaatst opvrijdag 25 juni 2021 - 11:56

Nederlands bekendste Oranjefan, maar ook entertainer, autohandelaar en vastgoedmiljonair Johan Vlemmix (62) is sinds kort eigenaar van café Auwt Baek in Beek.

"Donderdag krijg ik de sleutel en dan kan het verbouwen beginnen", zegt de opgetogen Vlemmix.

'Voelde meteen goed'
Genietend van de omgeving fietste Vlemmix per toeval door de Brugstraat toen zijn oog viel op het pand. Het gebouw bleef door zijn gedachten malen en hij besloot het op te zoeken. Al gauw kwam hij op huizensite Funda terecht. "Dit is precies wat ik zocht! Een café en een zaal met een podium. Dit voelde meteen heel goed", vertelt Vlemmix.

Het café met een grote zaal en een ruime bovenwoning stond onder optie. Toch mag hij zich eigenaar noemen van dit pand aan de Brugstraat 7. Vlemmix heeft het geheel - café, zaal en bovenwoning - naar eigen zeggen goedkoop op de kop getikt. "De oppervlakte is enorm. Voor nog minder dan 235.000 euro heb ik dit gekocht. Een koopje! Met pijn en moeite heb je daar nu een kleine woning voor."

Lees ook: Johan Vlemmix geniet van zijn Limburgse stulpje

Opnames, optreden en carnaval
De zaal werd in het verleden gebruikt door diverse verenigingen als repetitieruimte. Wat Vlemmix vooral niet wil is de zaal laten verstoffen. "Ik wil iets met verenigingen doen. Of een nieuwe oprichten. Maar de zaal kan ook fungeren als optreedlocatie. Of het organiseren van leuke (carnavals)activiteiten. Voor de carnaval wil ik in ieder geval open."

Het café wordt omgebouwd tot een televisiestudio. Daar wil Vlemmix programma's opnemen. "Met TVEllef ga ik leuke dingen doen. Als alles meezit starten de opnames volgende maand."

Woning in Hoensbroek
Vlemmix, een rasechte Brabander, heeft zijn hart aan Limburg verloren. Hij heeft weliswaar meerdere huizen in Noord-Brabant, maar heeft onlangs ook een woning in Hoensbroek gekocht. "Ik moet nu oppassen met wat ik zeg," grapt hij, "maar Limburg is een van de mooiste provincies van Nederland." Naast dat hij verknocht is aan bourgondisch Limburg is hij te spreken over de vastelaovend. "Daar houd ik zo van! Het zal wel iets anders zijn dan in Brabant, maar dat ga ik nog ontdekken."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen