Overslaan en naar de inhoud gaan

Jogger toegetakeld door broedende buizerd bij Aalbeek

Geplaatst opzondag 9 mei 2021 - 15:37

Dat waarschuwingsborden voor broedende roofvogels er niet zomaar staan, heeft jogger Patrick (44) uit Schimmert zaterdag aan den lijve ondervonden.

Tijdens een rondje hardlopen werd hij flink toegetakeld door een buizerd. Het gebeurde in de Felisgats, een holle weg in Hulsberg, bij Aalbeek en niet ver van Schimmert.

Aanval
Patrick negeerde de waarschuwingsborden die aan beide zijden van de holle weg staan omdat hij dacht dat het wel niet zo'n vaart zou lopen. Maar plots werd hij van achteren aangevallen. Toen de roofvogel zich klaarmaakte voor een tweede aanval, begon Patrick hard te schreeuwen en met zijn armen te zwaaien. Nog voordat hij goed en wel van de schrik bekomen was, voelde hij het bloed al in straaltjes van zijn hoofd sijpelen.

Lange snee
Hij ging direct naar huis. Onderweg kwam hij nog diverse wandelaars tegen. Hoewel hij duidelijk zichtbaar onder het bloed zat, was er niemand die vroeg wat er was gebeurd. Thuis tegen zijn vrouw zei hij nog dat zijn verwondingen wel meevielen. Maar toen het bloed eenmaal van zijn haren was gewassen, kon de schade pas echt opgenomen worden.

Ziekenhuis
Van onder het vastgekleefde bloed kwam een gapende snee van een centimeter of twintig lang tevoorschijn, van zijn kruin tot op zijn voorhoofd. Ook heeft hij nog een kleinere wond aan de zijkant van zijn hoofd. Samen met zijn vrouw ging hij uiteindelijk toch maar naar het ziekenhuis. Daar kreeg hij een tetanusprik en plakte een arts de diepe snee dicht.

Recidivist
Volgens Patrick's vrouw Clasina is het niet voor het eerst dat de agressieve roofvogel mensen aanvalt. "We hebben het opgezocht en zagen dat er vorig jaar melding van werd gemaakt en het jaar daarvoor ook al. Dus de vogel zit er al even. En vorig jaar gebeurde het ook rond dezelfde tijd, half mei. Hij of zij beschermt natuurlijk een nest met jongen." De vogels hebben het vaker voorzien op hardlopers, omdat ze zich door het rennen extra bedreigd voelen.

Lees ook: Broedende buizerd verjaagt wandelaars bij Hulsberg

Waarschuwing
Patrick neemt de waarschuwingsborden voortaan wel degelijk serieus. En zijn vrouw wil ook anderen waarschuwen: "Het is toch wel belangrijk dat ook andere mensen weten dat het gebeurt."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen