Overslaan en naar de inhoud gaan

Joes Brauers in Bosnische Screbrenica-film

Geplaatst opmaandag 6 juli 2020 - 20:35

Joes Brauers uit Bocholtz is een van de Nederlandse acteurs die speelt in een Bosnische film over de val van Srebrenica.

Ook de genocide daarna, waarbij Bosnisch-Servische troepen duizenden mensen vermoordden, komt aan bod in de film Quo Vadis, Aida?

Blauwhelmen
Raymond Thiry, Teun Luijkx en Juda Goslinga spelen andere Nederlandse blauwhelmen tijdens deze historische gebeurtenis, maakte co-producent N279 Entertainment maandag bekend. In Quo Vadis, Aida? probeert Aida, docente Engels en als tolk in dienst van de Verenigde Naties, samen met haar gezin en 25.000 andere Bosniërs, een veilig heenkomen te vinden op de Nederlandse VN-basis tegen de oprukkende Bosnische-Serviërs.

Karremans
De rol van Aida wordt vertolkt door de Servische actrice Jasna Ðuricic. Ratko Mladic wordt gespeeld door Boris Isakovic, in het echte leven de man van Jasna Ðuricic. De Vlaamse acteur Johan Heldenbergh, bekend van onder andere The Broken Circle Breakdown (2012) en de Netflix-serie De Twaalf (2019), vertolkt de rol van luitenant-kolonel Karremans.

Gouden Beer
De Bosnische regisseur Jasmila Ibanic, die in 2006 een Gouden Beer won voor haar speelfilmdebuut Grbavica, legt op dit moment de laatste hand aan de film. Het is op 11 juli 25 jaar geleden dat het Bosnisch-Servische leger Srebrenica binnenviel.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV