Overslaan en naar de inhoud gaan

Joeri Verlinden uitgesloten van OKT na positieve coronatest

Geplaatst opdonderdag 8 april 2021 - 10:34

Zwemmer Joeri Verlinden uit Melick doet vrijdag niet mee aan het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Eindhoven.

Een onafhankelijke arts heeft besloten dat hij niet van start mag gaan.

Klachten
Verlinden testte in de week voorafgaand aan het toernooi één keer positief op het coronavirus. Bij een tweede test bleek de uitslag negatief. Maar omdat hij lichte verkoudheidsklachten heeft, zette de arts een streep door zijn deelname.

Derde Olympische Spelen
Voor vlinderslagspecialist Verlinden is het een grote teleurstelling omdat hij zich komende vrijdag in zijn eigen trainingsbad zou willen plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokio. De zwemmer kwam ook al in actie op de Olympische Spelen in Londen en Rio de Janeiro.

Quarantaine
Joeri Verlinden geeft op social media aan dat hij nu een week in quarantaine gaat en daarna start met de voorbereiding richting het EK. Dat wordt gehouden van 17 tot en met 23 mei in Budapest. Dat is tevens de laatste kans voor Verlinden om de olympische limiet op de 100 meter vlinderslag te zwemmen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen