Overslaan en naar de inhoud gaan

Joeri Verlinden nipt naar halve finales 50 meter vlinderslag

Geplaatst opzaterdag 7 december 2019 - 11:56

Zwemmer Joeri Verlinden uit Melick heeft zich tijdens de EK kortebaan in Glasgow op de 50 meter vlinderslag ternauwernood voor de halve finales geplaatst.

Met een tijd van 23,10 eindigde hij in de series als zestiende op de geschoonde lijst. De snelste tijd in de series kwam op naam van de Rus Oleg Kostin: 22,52.

Lees ook: EK-zilver voor Verlinden met gemengde estafetteploeg

Toussaint in topvorm
Zwemsters Kira Toussaint en Femke Heemskerk waren succesvoller: zij plaatsten zich zaterdag overtuigend voor de halve finales op respectievelijk de 50 meter rugslag en de 200 meter vrije slag. Toussaint, eerder deze week al goed voor goud op de 100 meter en brons op de 200 meter rugslag, was met 26,04 de snelste in de series. Het verschil met de nummer 2, de Tsjechische Simona Kubova, was meer dan een halve seconde.

Snelste
Heemskerk tikte op de 200 meter vrij aan na 1.55,03. Ze was de snelste van allemaal, voor de jonge Tsjechische Barbora Seemanova. Het verschil bedroeg zes honderdsten.

Jesse Puts kwam op de 100 meter vrije slag niet door de series. Zijn 47,88 was de 23ste tijd. De Rus Vladislav Grinev was de snelste: 46,16.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen