Overslaan en naar de inhoud gaan

Joeri Verlinden nipt naar halve finales 50 meter vlinderslag

Geplaatst opzaterdag 7 december 2019 - 11:56

Zwemmer Joeri Verlinden uit Melick heeft zich tijdens de EK kortebaan in Glasgow op de 50 meter vlinderslag ternauwernood voor de halve finales geplaatst.

Met een tijd van 23,10 eindigde hij in de series als zestiende op de geschoonde lijst. De snelste tijd in de series kwam op naam van de Rus Oleg Kostin: 22,52.

Lees ook: EK-zilver voor Verlinden met gemengde estafetteploeg

Toussaint in topvorm
Zwemsters Kira Toussaint en Femke Heemskerk waren succesvoller: zij plaatsten zich zaterdag overtuigend voor de halve finales op respectievelijk de 50 meter rugslag en de 200 meter vrije slag. Toussaint, eerder deze week al goed voor goud op de 100 meter en brons op de 200 meter rugslag, was met 26,04 de snelste in de series. Het verschil met de nummer 2, de Tsjechische Simona Kubova, was meer dan een halve seconde.

Snelste
Heemskerk tikte op de 200 meter vrij aan na 1.55,03. Ze was de snelste van allemaal, voor de jonge Tsjechische Barbora Seemanova. Het verschil bedroeg zes honderdsten.

Jesse Puts kwam op de 100 meter vrije slag niet door de series. Zijn 47,88 was de 23ste tijd. De Rus Vladislav Grinev was de snelste: 46,16.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen