Overslaan en naar de inhoud gaan

Joeri Verlinden krijgt nog kansen voor Olympisch ticket

Geplaatst opdinsdag 17 december 2019 - 16:38

Zwemmer Joeri Verlinden kan zich komend jaar alsnog plaatsen voor de Olympisch Spelen van Tokio.

Tijdens de Swim Cup in Amsterdam afgelopen weekend slaagde de zwemmer uit Melick er niet in de Olympische limiet op de 100 meter vlinderslag te zwemmen.

Scherp maar haalbaar
Verlinden kwam in de finale tot een tijd van 52,36 seconden. De limiet voor de Olympische Spelen ligt op 51,92. Dat lijkt een scherpe, maar haalbare tijd voor Verlinden. Het Nederlands record is met 51,75 immers in zijn handen.

Swim Cup
In april 2020 krijgt Verlinden sowieso nog een kans tijdens de Swim Cup-toernooien van Den Haag en Eindhoven. Daarnaast kan hij zelf nog een kwalificatiemoment aanvragen.

2012 en 2016
Mocht het lukken, dan gaat Verlinden naar zijn derde Olympische Spelen. In 2012 werd hij 6de en in 2016 eindigde Verlinden als 22ste op zijn favoriete nummer.

Op L1 Radio zei Verlinden eerder dat hij alle vertrouwen heeft dat hij de limiet gaat zwemmen, al viel zijn tijd in Amsterdam afgelopen weekend tegen.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen