Overslaan en naar de inhoud gaan

Joeri Verlinden gaat voor derde deelname Olympische Spelen

Geplaatst opdonderdag 3 december 2020 - 16:13

Zwemmer Joeri Verlinden uit Melick wil zich dit weekend plaatsen voor de Olympische Spelen van Tokio. De 32-jarige zwemmer doet mee aan het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Rotterdam.

De energie is nog steeds enorm, de passie voor het zwemmen ook. Joeri Verlinden blijft, ondanks 20 jaar wedstrijdervaring, benieuwd naar zijn plafond. "Dat plezier zit er gewoon. Er zit iets in mij dat mij blijkbaar dertig uur per week naar het zwembad trekt. Er zit nog meer in."

Deceptie
De vlinderslagspecialist deed al twee keer eerder mee aan de Olympische Spelen. In Londen haalde hij de finale en pakte hij een zesde plek. In Rio viel het tegen met een 22ste plaats. "Rio was een deceptie. Maar mijn liefde voor de sport was niet weg. Als alles nu de goede kant uitvalt en dan óók nog op het juiste moment, dan hoop ik de Spelen nog een keer mee te maken. Ik heb nog niet alles uit mijn carrière gehaald."

Limieten
Verlinden moet vrijdag op de 100 meter vlinderslag onder de limiet van 51,92 seconden zwemmen. Zijn persoonlijk record is een stuk sneller, namelijk 51.75 seconden. Maar zo simpel is het niet. "De laatste keer dat ik onder de 51,92 gezwommen heb is in 2016 geweest. Maar goed, dat was toen. Ik ben nu een andere zwemmer. Ik ben er klaar voor." Verlinden kan zich ook plaatsen voor de estafette in Tokio. Dan moet hij onder de 52,19 seconden zwemmen.

Rotterdam
Zwemcentrum Rotterdam is van 3 tot en met 6 december het toneel van de Rotterdam Qualification Meet. In totaal strijden 122 topzwemmers uit binnen- en buitenland om tickets voor de Olympische Spelen van Tokio 2021 te bemachtigen. Verlinden komt vrijdag in actie op de 100 meter vlinderslag en zondag op de niet-Olympische afstand, de 50 meter vlinderslag.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen