Overslaan en naar de inhoud gaan

Joeri Verlinden gaat voor derde deelname Olympische Spelen

Geplaatst opdonderdag 3 december 2020 - 16:13

Zwemmer Joeri Verlinden uit Melick wil zich dit weekend plaatsen voor de Olympische Spelen van Tokio. De 32-jarige zwemmer doet mee aan het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Rotterdam.

De energie is nog steeds enorm, de passie voor het zwemmen ook. Joeri Verlinden blijft, ondanks 20 jaar wedstrijdervaring, benieuwd naar zijn plafond. "Dat plezier zit er gewoon. Er zit iets in mij dat mij blijkbaar dertig uur per week naar het zwembad trekt. Er zit nog meer in."

Deceptie
De vlinderslagspecialist deed al twee keer eerder mee aan de Olympische Spelen. In Londen haalde hij de finale en pakte hij een zesde plek. In Rio viel het tegen met een 22ste plaats. "Rio was een deceptie. Maar mijn liefde voor de sport was niet weg. Als alles nu de goede kant uitvalt en dan óók nog op het juiste moment, dan hoop ik de Spelen nog een keer mee te maken. Ik heb nog niet alles uit mijn carrière gehaald."

Limieten
Verlinden moet vrijdag op de 100 meter vlinderslag onder de limiet van 51,92 seconden zwemmen. Zijn persoonlijk record is een stuk sneller, namelijk 51.75 seconden. Maar zo simpel is het niet. "De laatste keer dat ik onder de 51,92 gezwommen heb is in 2016 geweest. Maar goed, dat was toen. Ik ben nu een andere zwemmer. Ik ben er klaar voor." Verlinden kan zich ook plaatsen voor de estafette in Tokio. Dan moet hij onder de 52,19 seconden zwemmen.

Rotterdam
Zwemcentrum Rotterdam is van 3 tot en met 6 december het toneel van de Rotterdam Qualification Meet. In totaal strijden 122 topzwemmers uit binnen- en buitenland om tickets voor de Olympische Spelen van Tokio 2021 te bemachtigen. Verlinden komt vrijdag in actie op de 100 meter vlinderslag en zondag op de niet-Olympische afstand, de 50 meter vlinderslag.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen