Overslaan en naar de inhoud gaan

Joeri Verlinden gaat voor derde deelname Olympische Spelen

Geplaatst opdonderdag 3 december 2020 - 16:13

Zwemmer Joeri Verlinden uit Melick wil zich dit weekend plaatsen voor de Olympische Spelen van Tokio. De 32-jarige zwemmer doet mee aan het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Rotterdam.

De energie is nog steeds enorm, de passie voor het zwemmen ook. Joeri Verlinden blijft, ondanks 20 jaar wedstrijdervaring, benieuwd naar zijn plafond. "Dat plezier zit er gewoon. Er zit iets in mij dat mij blijkbaar dertig uur per week naar het zwembad trekt. Er zit nog meer in."

Deceptie
De vlinderslagspecialist deed al twee keer eerder mee aan de Olympische Spelen. In Londen haalde hij de finale en pakte hij een zesde plek. In Rio viel het tegen met een 22ste plaats. "Rio was een deceptie. Maar mijn liefde voor de sport was niet weg. Als alles nu de goede kant uitvalt en dan óók nog op het juiste moment, dan hoop ik de Spelen nog een keer mee te maken. Ik heb nog niet alles uit mijn carrière gehaald."

Limieten
Verlinden moet vrijdag op de 100 meter vlinderslag onder de limiet van 51,92 seconden zwemmen. Zijn persoonlijk record is een stuk sneller, namelijk 51.75 seconden. Maar zo simpel is het niet. "De laatste keer dat ik onder de 51,92 gezwommen heb is in 2016 geweest. Maar goed, dat was toen. Ik ben nu een andere zwemmer. Ik ben er klaar voor." Verlinden kan zich ook plaatsen voor de estafette in Tokio. Dan moet hij onder de 52,19 seconden zwemmen.

Rotterdam
Zwemcentrum Rotterdam is van 3 tot en met 6 december het toneel van de Rotterdam Qualification Meet. In totaal strijden 122 topzwemmers uit binnen- en buitenland om tickets voor de Olympische Spelen van Tokio 2021 te bemachtigen. Verlinden komt vrijdag in actie op de 100 meter vlinderslag en zondag op de niet-Olympische afstand, de 50 meter vlinderslag.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen