Max Behretz

Binnenkijken in huis Joodse verzetsman die omkwam

Dertien huizen met een Joodse oorlogshistorie in het hele land worden maandag en dinsdag opengesteld voor het publiek. In Roermond kunnen mensen een kijkje nemen in het huis van de Joodse verzetsman Max Behretz.

In de provincie Utrecht zijn woensdag geen boze boeren op tractoren welkom.
LLTB trekt handen af van vergelijking jodenvervolging

De vergelijking tussen de behandeling van boeren in Nederland en het lot van de joden in de Tweede Wereldoorlog is ook bij de LLTB niet goed gevallen.

Stolpersteine onthuld in Nuth (18 sep 2019)
Beekdaelen viert bevrijding met onthulling stolpersteine

Ter nagedachtenis van slachtoffers van de Jodenvervolging door de nazi’s, zijn woensdag twee stolpersteine onthuld in Nuth.

Terug in de geschiedenis in joodse huizen in Maastricht

In Maastricht zijn komende week zeven plekken te bezoeken waar een deel van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog zich afspeelde.

Yad Vashem naar Weert voor hulp aan onderduikers

Weertenaar Jacques Schroeten neemt woensdag de Yad Vashem-onderscheiding van de staat Israel in ontvangst voor zijn grootouders die in de Tweede Wereldoorlog onderduikers opvingen.

Provinciebestuur wil alsnog 900 struikelstenen leggen

Het provinciebestuur neemt het voortouw om het project om struikelstenen te plaatsen voor 900 Limburgse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog alsnog te realiseren.

Provincie standvastig tegen struikelsteen-subsidie

Het provinciebestuur voelt er weinig voor om opnieuw rond de tafel te gaan zitten om te bekijken of het project om struikelstenen te plaatsen voor 900 slachtoffers van het nazi-regime in Limburg toch door kan gaan.

Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten