Overslaan en naar de inhoud gaan

Jochem Högerle zesde op WK met kanopoloërs

Geplaatst opzondag 5 augustus 2018 - 21:54

Het Nederlands kanopoloteam, met Jochem Högerle in de gelederen, is bij het wereldkampioenschap op de zesde plaats geëindigd.

In het Canadese Welland speelde de ploeg zondagmiddag lokale tijd nog om de vijfde plaats, maar dat duel werd verloren van Nieuw Zeeland: 5-3.

Kiwi's
Venlonaar Högerle, een vaste waarde in het team van coaches Jeroen Dieperink en Paul Snijders, kwam niet tot scoren in de wedstrijd om de vijfde plaats. Landgenoot Mats Pel deed dat wel driemaal, maar dat bleek onvoldoende om de Kiwi's af te troeven.

Twee treffers
Gedurende het toernooi was Högerle verantwoordelijk voor twee treffers: één in de wedstrijd tegen Canada (7-1 winst) en één treffer tegen Spanje (8-6 verlies). Het Nederlandse team werd derde in een poule van zes teams. Vervolgens werd gewonnen van Groot-Brittanië, waarna de kanopoloërs tegen Nieuw Zeeland hun Waterloo vonden.

Viking Venlo
​Högerle komt normaliter uit voor het eerste team van KV Viking Venlo. Ploeggenoten Alain Zwinkels en Stivo Högerle kwamen ook in Canada namens Nederland in actie, in de juniorenklasse. Zij besloten het toernooi zaterdag al met een achtste plaats.

Volg het Solar Weekend Festival in Roermond via de festivalrubriek van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen